Το Σωματείο Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς καλεί σε ανοιχτή συνέλευση

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 11:46

Το Σωματείο Υπαλλήλων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς καλεί σε ανοιχτή συνέλευση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας την Τρίτη 7-4-20 το Σωματείο Υπαλλήλων Γ.Ν.Κ. επανέρχεται για να τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς όσον αφορά στην πληρότητά του σε προσωπικό και στην επάρκεια σε ΜΑΠ (Μέτρα Ατομικής Προστασίας).

Είναι απαράδεκτο, το προσωπικό να νοσηλεύει πιθανά περιστατικά κορωνοϊού για 8 συνεχόμενες ώρες όταν σε άλλα νοσοκομεία ο χρόνος αυτός έχει μειωθεί στο μισό. Η “ ασφυξία” και η πίεση που προκαλεί η στολή, η μάσκα και τα γυαλιά προστασίας αποτυπώνεται με τα σημάδια στο πρόσωπο των νοσηλευτριών/-ων. Αντί να έχουν ήδη γίνει προσλήψεις προσωπικού, να εναλλάσσονται οι βάρδιες και οι εργαζόμενοι να πάρουν μια “ανάσα” , ο Βουλευτής δικαιολογήθηκε με τη συνέντευξή του στο kefaloniapress.gr στις 3-4-20 λέγοντας ότι “δεν έκανα λόγο για προσλήψεις” και ότι “γνωρίζω ότι πολλοί ενδιαφερόμενοι... δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση”. Μα εάν πραγματικά ήθελαν να κάνουν προσλήψεις γιατί άνοιξαν την πλατφόρμα των αιτήσεων μόνο για 3 μέρες κατά τα λεγόμενα του Βουλευτή και δεν περέμενε συνέχεια ανοιχτή για να μπορεί να κάνει αίτηση όποιος έχει τα προσόντα ακόμη και σήμερα; Η κρίση με τον κορωνοϊό τώρα αρχίζει - δεν έχει τελειώσει. Είναι απαράδεκτο η απροθυμία της Κυβέρνησης να κάνει προσλήψεις, να πιστώνεται στους υγειονομικούς ότι δήθεν δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση, όπως όλες οι κυβερνήσεις έλεγαν μέχρι τώρα ότι φταίνε οι γιατροί που δεν προτιμούν την Κεφαλονιά , μετακυλίοντας τις δικές τους ευθύνες στους εργαζόμενους.

Εκείνο όμως που δε δεχόμαστε με τίποτε είναι η δήλωση του Βουλευτή στην ίδια συνέντευξη ότι “ Για την Κεφαλονιά και για άλλα νησιά η μονιμότητα στην παραγματικότητα αποτελεί συχνά αντικίνητρο” , επειδή οι υγειονομικοί προτιμούν τα αστικά κέντρα και θα αναγκαζόντουσαν να παραιτηθούν από την Κεφαλονιά προκειμένου να εργαστούν σε αυτά. Κατ' αρχάς αυτό δεν ισχύει γιατί υπάρχει η διαδικασία των αποσπάσεων ή των μεταθέσεων με τις οποίες μπορεί κάποιος εργαζόμενος να μετακινηθεί σε άλλο μέρος εφόσον το επιθυμεί. Περισσότερο όμως η δήλωση αυτή αποτελεί μια έμμεση παραδοχή της εγκατάλειψης του ΓΝΚ από τις τελευταίες κυβερνήσεις ώστε αυτό να μην είναι ελκυστικό για εργασία από τους υγειονομικούς.

Κατόπιν της υπ' αριθμ.πρωτοκ: 11/29-3-20 ανακοίνωσής μας επανερχόμαστε στην ανάγκη εξοπλισμού των γιατρών και των νοσηλευτών/-τριών με επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό- ΜΑΠ (στολές, μάσκες, προστατευτικά γυαλιά, γάντια, αντισηπτικά, απολυμαντικά) και σε καμία περίπτωση αυτή να μην υποτιμάται από το Βουλευτή λέγοντας ότι “ Σε κάποιες ...χώρες είδαμε να χρησιμοποιούνται ακόμα και σακούλες σκουπιδιών ως προστατευτικό υλικό”. Καταλαβαίνουμε ότι τα χειροκροτήματα των κυβερνώντων προς τους υγειονομικούς είναι υποκριτικά τη στιγμή που ο αντιπρόσωπος του νομού στη Βουλή θεωρεί τους υγειονομικούς αναλώσιμους και απορριπτέους μετά τη χρήση τους μέσα σε σακούλες σκουπιδιών εφόσον αυτές δεν παρέχουν καμία προστασία και μπορεί να πεθάνουν.

Καλούμε την κυβέρνηση να προσλάβει ΤΩΡΑ μόνιμο προσωπικό και να μην υποχρεώνει γιατρούς άλλων ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό να εκπαιδεύονται με ένα σεμινάριο σε αντικείμενα ιατρικών πράξεων όπως είναι η διασωλήνωση που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται να τα εφαρμόσουν. Εάν η Διοίκηση και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως πείραμα να δοκιμάσουν ιατρικές πράξεις (διασωλήνωση) από νοσηλεύτριες και γιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων, οι υγειονομικοί δε θα ρισκάρουν τη ζωή των ασθενών κάνοντας πράξεις στις οποίες εκπαιδεύονται χρόνια οι γιατροί των σχετικών ειδικοτήτων (αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι).

Ο Διοικητής, ο Βουλευτής και η Κυβέρνηση ας αποδείξουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το Γ. Νοσοκομείο Κεφαλονιάς κάνοντας πραγματικές προσλήψεις και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα στα ΜΜΕ, που δε γίνονται στην πράξη. Τα 30 εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν επιχορήγηση στον ιδιωτικό τομέα υγείας να δοθούν ΤΩΡΑ στο Ε.Σ.Υ. για προσλήψεις και εξοπλισμό των νοσοκομείων.

Την Τρίτη 7 Απρίλη συγκεντρωνόμαστε στον προαύλιο χώρο του ΓΝΚ στις 12:00 σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ με σημαία διεκδίκησης την επιστροφή του εξοπλισμού της ΜΕΘ στο Γ.Ν.Κ. μαζί με το Εργατικό Κέντρο , την ΑΔΕΔΥ και άλλα σωματεία και πολίτες της Κεφαλονιάς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250