Κορονοϊός: Η Κεφαλονιά… "μπάζει" από αέρος!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020 12:22

Κορονοϊός: Η Κεφαλονιά… "μπάζει" από αέρος!

Και ενώ μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι μπορούν πλέον να μπουν στο νησί ακτοπλοϊκώς, από αέρος το σύστημα μοιάζει να είναι… διάτρητο!

Και ενώ το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα Κορονοϊού στην Κεφαλονιά είναι, δυστυχώς, γεγονός και έχει σημάνει «συναγερμό» στις αρχές που προσπαθούν να ιχνηλατήσουν τις επαφές του 31χρονου, για το εάν και εφόσον έχει γίνει αυτό που λένε οι επιστήμονες «διασπορά του ιού στην κοινότητα», το σύστημα που αφορά την μετακίνηση των πολιτών από περιοχή σε περιοχή εντός Ελλάδας, φαίνεται να είναι… διάτρητο.

Διότι, ναι μεν πλέον, υπάρχει περιορισμός των μετακινήσεων ακτοπλοϊκώς και μπορούν να μετακινηθούν στα νησιά αποκλειστικά και μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι (ο 31χρονος είχε έρθει στην Κεφαλονιά στις 18 Μαρτίου πριν εφαρμοστούν τα συγκεκριμένα μέτρα) , δεν φαίνεται να ισχύει κάτι ανάλογο και στις μετακινήσεις αεροπορικώς.

Οι πτήσεις εσωτερικού προς την Κεφαλονιά, συνεχίζονται με λιγότερα μεν δρομολόγια εβδομαδιαίως και σαφέστατα λιγότερους επιβάτες, εντούτοις έως στιγμής δεν υπάρχει απαγόρευση στο να «μπει» κάποιος που δεν είναι μόνιμος κάτοικος στην Κεφαλονιά, όπως συμβαίνει ακτοπλοϊκώς, που χρειάζεται για να βγάλει το εισιτήριο να αποδείξει ότι είναι μόνιμος κάτοικος, μέσω της φορολογικής του δήλωσης.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Γεώργιο Γεροντάκη, Διευθυντή της Skyserv (αποτελεί την επίγεια εξυπηρέτηση της αεροπορικής εταιρίας Sky Express), αλλά και της Swissport στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς, μας επιβεβαίωσε το ζήτημα που υφίσταται και είναι σοβαρό.

«Οι πτήσεις εδώ στην Κεφαλονιά ναι μεν είναι ολιγάριθμες με τρεις και πέντε επιβάτες σε κάποιες περιπτώσεις, όμως έλεγχος εδώ στην Κεφαλονιά δεν υπάρχει, διότι δεν έχει τέτοιες εντολές η αστυνομία. Υποτίθεται ότι ο έλεγχος γίνεται στην Αθήνα, αλλά αυτά που διαπιστώνουμε καθημερινά με τις αφίξεις, είναι πως με διάφορα προσχήματα και οτιδήποτε μπορεί να παρουσιάσει κάποιος, επιβάτες πάνε και έρχονται. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα. Σχεδόν καθημερινά διαπληκτίζομαι με επιβάτες γι’ αυτή την κατάσταση. Από την στιγμή που μπαίνουν επιβάτες έτσι κάπως ανεξέλεγκτα, υπάρχει πρόβλημα».

Εξυπακούεται λοιπόν, πως σε αυτή την «πύλη» εισόδου της Κεφαλονιάς, πρέπει να εφαρμοστούν από την Κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα, διότι όπως φαίνεται το νησί μας, αλλά και προφανώς και άλλα νησιά που έχουν αεροδρόμιο…μπάζουν για τα καλά από αέρος.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του Inkefalonia