Μήνυμα Προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης προς τα μέλη του: "Μαζί, ψύχραιμοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε"

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020 09:23

Μήνυμα Προέδρου του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης προς τα μέλη του: "Μαζί, ψύχραιμοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε"

Μήνυμα Προέδρου προς τα Μέλη

Αγαπητοί, ες συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε στην αρχή μιας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για τη χώρα μας, για την οικονομία μας, για τις επιχειρήσεις μας.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, μετά και την επιβολή των αναγκαστικών μέτρων της κυβέρνησης που αποσκοπούν στην προφύλαξη της δημόσιας υγείας, η αγωνία για τις εξελίξεις έχει κορυφωθεί.

Καθημερινά δέχομαι μηνύματα και τηλεφωνήματα: «Σταύρο ανησυχούμε». «Τι θα γίνει;» «Θα χάσουμε το καλοκαίρι;»

Σας απαντώ: Όλοι ανησυχούμε. Εγώ πρώτος απ’ όλους. Αυτός είναι ο ρόλος μου, γι’ αυτό βρίσκομαι στη θέση αυτή.

Πρωτίστως όμως, οφείλουμε να προστατεύσουμε την υγεία μας, την υγεία των οικείων μας, την υγεία του συνόλου. Να ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των ειδικών. «Κλείνουμε την αγορά» για να συνεχίσουμε να είμαστε όλοι εδώ και αύριο.

Ας οπλιστούμε με υπομονή. Το Επιμελητήριό μας, το Επιμελητήριό σας, είναι η φωνή σας προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων. Καθημερινά με τα μέλη του συμβουλίου και τους συνεργάτες μου εξετάζουμε κάθε σενάριο, εντοπίζουμε το πρόβλημα, αναλύουμε τα δεδομένα, προσπαθούμε να προβλέψουμε και αναζητούμε λύσεις. Λύσεις και συμμάχους στη πρωτόγνωρη αυτή μάχη που έχουμε μπροστά μας.

«Ο χρόνος είναι χρήμα», λέει ο λαός. Αυτή τη δεδομένη στιγμή όμως «ο χρόνος είναι υγεία». Ας θωρακίσουμε την υγεία μας για να έρθουν μετά και τα υπόλοιπα.

Μαζί, ψύχραιμοι και ενωμένοι θα τα καταφέρουμε.

Σταύρος Σπαθής,

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας και Ιθάκης