Στη Βουλή το θέμα της αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 21:37

Στη Βουλή το θέμα της αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων!

Μέχρι και στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έφτασε το θέμα της αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων! Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε την περασμένη Τρίτη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Παιδείας & Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως ερώτηση με θέμα: «Ανάγκη αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου των Πουλάτων Κεφαλονιάς».

Ο κ. Βελόπουλος αναφέρεται εκτενώς στα προβλήματα αλλά και στην εν γένει εικόνα που παρουσιάζει το κτήριο, αλλά και το παρακείμενο γήπεδο ποδοσφαίρου που είναι εντελώς ακατάλληλο για χρήση. Μάλιστα επισημαίνει ότι τα Πουλάτα δεν διαθέτουν εναλλακτικό χώρο για πολιτιστικές και άλλες χρήσεις, σε αντίθεση με τα γειτονικά χωριά όπου τα σχετικά κτήρια έχουν εδώ και χρόνια συντηρηθεί και αξιοποιηθεί. Επιπλέον στην ερώτησή του κάνει αναφορά στο γεγονός ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης των αναγκαίων έργων συντήρησης και αποκατάστασης τόσο του σχολείου όσο και του γηπέδου μέσω των προγραμμάτων «ΦιλόΔημος».

Ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» καταλήγει με τα παρακάτω δύο ερωτήματα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς:

  1. Ποιοι είναι οι ουσιαστικοί λόγοι για τους οποίους δεν λήφθηκε η απαραίτητη πρόνοια, ώστε να συμπεριληφθεί το ως άνω κτηριακό συγκρότημα στις υπό αξιοποίηση δομές από τα κονδύλια του προγράμματος «ΦιλόΔημος II»;
  2. Σε ποια άμεσα μέτρα θα προβείτε, ώστε το ως άνω κτήριο να μπορεί να αξιοποιηθεί από την Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού για πολιτιστικές και άλλες χρήσεις;

Η ερώτηση του κ. Βελόπουλου που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας έχει ημερομηνία 10/03/2020, αριθμό πρωτοκόλλου 4812 και εντάσσεται στο πλαίσιο των μέσων κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Βελόπουλο για το ενδιαφέρον που επέδειξε για την επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος για το οποίο κατ’ επανάληψη έχουμε αρθρογραφήσει και ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι υπουργοί θα ανταποκριθούν ώστε να προκύψουν σύντομα εξελίξεις. Εξάλλου τα Πουλάτα δικαιούνται να έχουν ένα χώρο αντάξιο της ιστορίας και του πολιτισμού τους.

Πηγή: poulatakefalonias.gr


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250