Ανοιχτό Θέατρο Κεφαλονιάς- Άλσος Λαυράγκα»: Διερεύνηση χρονικού ορίζοντα και μεθόδευση υλοποίησης εγκεκριμένου έργου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020 12:56

Ανοιχτό Θέατρο Κεφαλονιάς- Άλσος Λαυράγκα»: Διερεύνηση χρονικού ορίζοντα και μεθόδευση υλοποίησης εγκεκριμένου έργου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ- ΟΜ ΚΡΑΝΙΑΣ

«ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

Ανοιχτό Θέατρο Κεφαλονιάς- Άλσος Λαυράγκα».  Διερεύνηση χρονικού ορίζοντα και μεθόδευση υλοποίησης εγκεκριμένου έργου,  από τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/2, της Ομάδας Πολιτισμού της ΟΜ-Κρανιάς, συζητήθηκε ένα πλήθος θεμάτων που απασχολούν το νησί μας σχετικά με τον πολιτισμό. Από τις υποδομές πολιτισμού με τα χρόνια προβλήματα, μέχρι τις άυλες – πνευματικές  δράσεις, απαραίτητες για την καλλιέργεια όλων, παράλληλα με τη διασκέδαση, την  εργασιακή απασχόληση και την εκπαίδευση.  Ο σημερινός κόσμος με τον μονόδρομο της μορφωτικής εξειδίκευσης, λειτουργεί σε βάρος της κριτικής ικανότητας που καθρεφτίζεται στις επιλογές μας.  Περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη κάθε έκφραση πολιτισμού, που θα διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες. Το ζητούν πλέον όλοι παγκόσμια. Το ζητούν οι κάτοικοι των νησιών μας, αλλά και οι άνθρωποι που μας επισκέπτονται. Το ανακοινώνει επίσημα για πρώτη φορά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ότι οι  Τέχνες ωφελούν την Υγεία και την Ποιότητα Ζωής.

Στα πλαίσια αυτά,η Ομάδα Πολιτισμού ΟΜ Κρανιάς, δημιούργησε έναν εξελικτικό καμβά δράσεων εφ΄όλης της ύλης, που θα πραγματοποιηθεί όπως σχεδιάστηκε αρχικά ή θα εμπλουτίζεται συνέχεια από τη συμμετοχή και τις προτάσεις κάθε ενδιαφερόμενου μέλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο σκελετός θα είναι διπλής όψης, υποδομές και άυλες δράσεις. Τα προβλήματα των υποδομών, της διοίκησης και της υποχρηματοδότησης, είναι γνωστά και όμως χρόνια άλυτα. Ενδεικτικά, η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη, το Λαογραφικό Μουσείο, Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η στάθμευση στο Αργοστόλι, η αξιοποίηση του γραμμικού πάρκου του Κούταβου, τα εγκαταλειμμένα και αναξιοποίητα Δημόσια Κτίρια, η Πινακοθήκη κ.α.

Ως προς τις άυλες δράσεις, η ιστορία, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα εικαστικά, αποτελούν ενδεικτικές αναφορές με τα οποία θα δημιουργούμε εκδηλώσεις διαδραστικές-συμμετοχικές, που θα εμπλουτίζουν ενδιαφέρουσες περιεκτικές ομιλίες γύρω από κάθε θέμα πολιτισμού.

Η απόφαση να αρχίσουμε με «Το Ανοιχτό Θέατρο Κεφαλονιάς-Άλσος Λαυράγκα», είναι διότι πρόκειται για εγκεκριμένο έργο 2.600.000 ευρώ, εγκεκριμένο από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της ΑΝΑΣΑ,που ζητά απλές τροποποιήσεις για να υλοποιηθεί σύντομα, από τη νέα Περιφερειακή Αρχή.

Η δράση μας με τη συμμετοχή κάθε ενδιαφερόμενου, θα συντομεύσει το χρόνο και θα χαρίσει ένα στολίδι στο Αργοστόλι, ένα κόσμημα στην Κεφαλονιά, σε όλο το νομό και στον καθένα μας ξεχωριστά.

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-  ΟΜ ΚΡΑΝΙΑΣ

18/2/2020




00 inkefalonia general ad 300X250