Αύριο στην επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020 16:30

Αύριο στην επιτροπή της Βουλής  το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται εκ νέου οι διαδικασίες ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των υδατοδρομιων, στόχο τη διευκόλυνση της αδειοδότησης τους μέσω της απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια υπό τον τίτλο " Ιδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις". Η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται εκ νέου οι διαδικασίες ίδρυσης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των υδατοδρομιων, στόχο τη διευκόλυνση της αδειοδότησης τους μέσω της απλοποίησης των σχετικών διαδικασιών, καθώς και τη θέσπιση ενός ασφαλούς θεσμικού πλαισίου, το οποίο θα ευνοεί την ανάπτυξή τους.

Στο νομοσχέδιο προβλέπονται ακόμα διατάξεις για τα ΚΤΕΛ αλλά και ρυθμίσεις, που έχουν σαν σκοπό την καλύτερη  εξυπηρέτηση του πολίτη. Στο άρθρο 42 προβλέπεται η καθιέρωση του θεσμού της προσωρινής άδειας οδήγησης,  η οποία αιτείται και χορηγείται ηλεκτρονικά.

euro2day




00 inkefalonia general ad 300X250