Ο Σπύρος Ποταμιάνος Παγώνης στον Inkefalonia 103,9- «Η Πρυτανεία θέλει να βγάλει απ΄έξω το Ληξούρι»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 08 Δεκεμβρίου 2019 13:03

Ο Σπύρος Ποταμιάνος Παγώνης στον Inkefalonia 103,9- «Η Πρυτανεία θέλει να βγάλει απ΄έξω το Ληξούρι»

Τηλεφωνική συνέντευξη στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι στον ρ/σ inkefalonia 103,9 με τον Γιώργο Χαλαβαζή, έδωσε ο Γ.Γ Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Ποταμιάνος Παγώνης.

«Πριν χρόνια πετύχαμε με κόπο να έρθουν Τριτοβάθμια τμήματα και σχολές στην Κεφαλονιά και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε απ’ έξω».

Κύριο θέμα, αυτό το τελευταίων ημερών σχετικά με τη λειτουργία ή μη του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Ληξούρι. «Φαίνεται ότι η Πρυτανεία θέλει να βγάλει απ΄ έξω το Ληξούρι», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι το τμήμα της Λευκάδας θέλει να το διατηρήσει. Αναφέρθηκε σε φανερή συνεργασία Ιονίου Πανεπιστημίου με την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι δρομολογούνται ενέργειες να βγάλουν από τον Πανεπιστημιακό χάρτη το ΤΗΜΟ και να το απορροφήσει η Κέρκυρα. Απέναντι σε αυτές τις πρακτικές κάλεσε την τοπική κοινωνία να ενεργοποιηθεί εννοώντας όχι μόνο την περιοχή του Ληξουρίου, αλλά σύσσωμη την Κεφαλονιά. Πριν χρόνια πετύχαμε με κόπο να έρουν σχολές και τμήματα στην Κεφαλονιά και τώρα κινδυνεύουμε να μείνουμε απ’ έξω. Πρότασή του μάλιστα είναι να λειτουργήσει το τμήμα εθνομουσικολογίας και διεκδικώντας την παραμονή του ΤΗΜΟ, να αναπτύξουν μια δυναμική εξέλιξη στη μουσική παιδεία και ήχου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν τα σχόλια για τις «μεταπηδήσεις» που παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ.Γ τόνισε ότι η πλειοψηφία των μελών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ είναι αξιόλογοι και έρχονται ακόμη και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην αντιπολίτευση.

Υπογράμμισε τη διαφορά προσέγγισης στην κοινωνική πολιτική μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ συσχετίζοντάς το με το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί σε ελάχιστους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Θα έπρεπε η βοήθεια σε ομάδες πληθυσμού που θίχτηκαν από την κρίση και αγανακτούν να επιβιώσουν να διατηρηθεί και όχι να «κοπεί».

Τέλος ο κ. Παγώνης αναφέρθηκε στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Κυριακή στις 8 Δεκεμβρίου στις 18:30 στο Επιμελητήριο με καλεσμένους τους Βουλευτές Γιάννα Μπαλάφα και Σπύρο Δανέλλη. Η συνάντηση αφορά το πλαίσιο ανασυγκρότησης του κόμματος και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν και να ενημερωθούν για τις πολιτικές εξελίξεις του κόμματος.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη:

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ