Κορυφώθηκε η γιορτή των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου με τη βράβευση της Λούκας Κατσέλη (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 14:20

Κορυφώθηκε η γιορτή των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου με τη βράβευση της Λούκας Κατσέλη (εικόνες)

Παρουσία πλήθος κόσμου στο Δημοτικό θέατρο Αργοστολίου σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Η έναρξη της τελετής πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Σταύρο Σπαθή, ο οποίος φανερά συγκινημένος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην κ. Λούκα Κατσέλη λέγοντας ότι εργάστηκε σθεναρά και στήριξε το νησί μας από όποια θέση και αν βρίσκονταν όλα τα χρόνια μέχρι και σήμερα. Στόχος του Επιμελητηρίου όπως είπε είναι να καταφέρουμε ως ομάδα να μη νοιώθει κανένας επαγγελματίας αποκομμένος και να αντιμετωπίζουμε επιτυχώς και πάνω απ΄ όλα ενωμένοι όποια προβλήματα προκύπτουν.

Πλήθος επισήμων, αλλά και επαγγελματιών της Κεφαλονιάς τίμησαν την βράβευση της Υπουργού Λούκας Κατσέλη. Παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός και ο Σωτήρης Κουρής Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. Ακόμη τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό ο Πρόεδρος τουυ Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου Νικόλας Βαλλιανάτος, οι Αντιδήμαρχοι Αργοστολίου Γιώργος Τσιλιμιδός και Σπύρος Σαμούρης, η τ. Βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΙΝ κ. Αλέξανδρος Παρίσης και πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Κεφαλονιάς.

Ο Βουλευτής κ.Παναγής Καππάτος συνεχάρη τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία να βραβεύσει την κα. Λούκα Κατσέλη, καθώς η προσφορά της στους επαγγελματίες και στο σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας-ιδιαίτερα με το νόμο που πήρε το όνομά της-αξίζει να τιμηθεί και να αποτελεί διαχρονικό παράδειγμα. Προέτρεψε μάλιστα τους επαγγελματίες να διαφυλάξουν τη συνεργασία τους κάτω από τη στέγη του Επιμελητηρίου ως κόρη οφθαλμού μέσα από την ενότητα για το κοινό καλό και πέρα από κόμματα ή άλλες διαχωριστικές γραμμές.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου και Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Νομού μας, μέσα από τον χαιρετισμό του πρότεινε να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση επιμελητηρίων Ελλάδας το 2020 στην Κεφαλονιά και διαβεβαίωσε ότι από τη θέση που βρίσκεται σήμερα θα προσφέρει τα μέγιστα για την άψογη διοργάνωση. Παράλληλα υπογράμμισε ότι νιώθει και ο ίδιος συγκινημένος για τον εορτασμό των 100 χρόνων του επιμελητηρίου, αφού η πορεία του ως Πρόεδρος για 16 συναπτά έτη, τον κάνει να αισθάνεται κομμάτι του επιμελητηριακού θεσμού και να τον υπηρετεί ακόμη μέχρι σήμερα, πιστεύοντας ότι η παρέμβαση των Επιμελητηρίων είναι καθοριστική για την ευημερία των πολιτών. Ωστόσο αναφέρθηκε και στη στάση της πολιτείας, η οποία δεν έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τη δυναμική της επιχειρηματικότητας, όπως συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια του πρώτου μέρους της εκδήλωσης ακολούθησε ένα βίντεο 20 λεπτών με ανασκόπηση στην ιστορία του Επιμελητηρίου των 100 χρόνων δράσης ταξιδεύοντας τους παρευρισκόμενους αρκετά χρόνια πίσω, σε μια Κεφαλονιά με μεγάλη άνθηση, οικονομική ευημερία και σπουδαίους Επαγγελματίες που οι δραστηριότητες τους επεκτείνονταν πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Στο δεύτερο μέρος ακολούθησαν οι ομιλίες των Προέδρων Επιμελητηρίων της χώρας που τίμησαν με την παρουσία τους το διήμερο εορτασμό, καθώς και της κας. Παναγιώτας Καλαποθαράκου αντιπόεδρο της ΕΚΠΟΙΖΩ, με αποκορύφωμα της γιορτής την βράβευση της π. υπουργού Λούκας Κατσέλη.

Η κα. Κατσέλη στάθηκε ιδιαίτερα στη διάρκεια της ομιλίας της στη σχέση που αναπτύσσουν οι τοπικές κοινωνίες μεταξύ τους και υπογράμμισε ότι για να μπούμε σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης με νέες θέσεις εργασίας για τις επόμενες γενιές και να κτίσουμε ένα κράτος δικαίου θα το επιτύχουμε μόνο μέσα από συνεργασία και συνεννόηση, χωρίς αντιπαραθέσεις.

Η ομιλία του Προέδρου του Επιμελητηρίου Σταύρου Σπαθή

https://youtu.be/kN3SOmnmRuY

Ακολουθούν εικόνες από την τελετή βράβευσης

 DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

 

 

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

 

DSC 0384

 

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

 

DSC 0384

DSC 0384

DSC 0384

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων, των φωτογραφιών και των πολυμεσικών αρχείων του inkefalonia.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.