ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Στη δουλειά απολυμένοι συμβασιούχοι

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019 11:39

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Στη δουλειά απολυμένοι συμβασιούχοι

Στις 29 Αυγούστου η ΔΑΣ ΟΤΑ έφερε κείμενο για ψήφισμα συμπαράστασης στους απολυμενους εργαζόμενους συμβασιούχος στη ΔΕΥΑ Καλαμάτας στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Συλλόγου Δημοτικού Υπαλλήλων Κεφαλονιάς και Ιθακης με ημερομηνία 29-08-2019 η πλειοψηφία του Δ.Σ παρ/οτι της αναγνώσθηκε το ψήφισμα αρνήθηκε να συζητηθεί και να μπει προς ψηφοφορία με διάφορες δικαιολογίες. 

Τελικά, ο αγωνας των απολυμένων συμβασιούχων της ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ! Παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα απο την εφημερίδα "Ριζοσπάστης" στο φύλλο της 20ης Νοέμβρη 2019

Συνάδελφοι ,η οργάνωση της πάλης μας καθημερινά για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα του κλάδου μας φερνει αποτελέσματα. Ο αγώνας στον κλάδο των ΟΤΑ συνεχίζεται!

 στη δουλειά απολυμένοι συμβασιούχοι

Με Προσωρινή Διαταγή που εξέδωσε το δικαστήριο επιστρέφουν στη δουλειά 16 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Καλαμάτας. Οι εργαζόμενοι που, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, παλεύουν εδώ και μήνες για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά, είχαν προσληφθεί με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι συμβάσεις τους παρατάθηκαν στην πορεία με αποφάσεις της Δικαιοσύνης, στη συνέχεια όμως απολύθηκαν. Τώρα, με την Προσωρινή Διαταγή αλλά και με απόφαση του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης, επιστρέφουν και πάλι στη δουλειά, έχοντας δώσει έναν πολύμηνο, πολύμορφο αγώνα, μαζί με το Σωματείο και τους συναδέλφους τους.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο ευχαριστούν όλους όσοι συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αίτημά τους, ενώ υπογραμμίζουν πως ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να επιστρέψουν στη δουλειά 7 ακόμα απολυμένοι συμβασιούχοι.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων του προηγούμενου διαστήματος συγκεντρώθηκαν 2.000 χιλιάδες υπογραφές στήριξης, αποφάσεις στήριξης από το σύνολο των σωματείων της πόλης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, δεκάδων συνδικάτων και σωματείων από όλη την Ελλάδα. Τη μέρα της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής είχε οργανωθεί κινητοποίηση με τη συμμετοχή του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, Σωματείων Εργαζομένων από δήμους της Αθήνας αλλά και την Πάτρα.

ΔΑΣ ΟΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

23 Νοέμβρη 2019




00 inkefalonia general ad 300X250