Κίνησης Πολιτών Σάμης: Τι συζητήθηκε στην ανοιχτή συνέλευση στην Αγία Ευφημία

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 10:42

Κίνησης Πολιτών Σάμης: Τι συζητήθηκε στην ανοιχτή συνέλευση στην Αγία Ευφημία

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 η Κίνηση Πολιτών Επαρχίας Σάμης πραγματοποίησε ανοιχτή συνέλευση μελών και φίλων πολιτών στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αγίας Ευφημίας, παρουσίᾳ και εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

                     Η συνέλευση, αναφερόμενη στο μείζον ζήτημα των πρόσφατων καταστροφικών πλημμυρών στην Αγία Ευφημία, θεωρεί ως απόλυτη ανάγκη να υπάρξει ομόφωνη απόφαση του προσεχούς δημοτικού συμβουλίου -που μέλλει να διεξαχθεί στην Αγία Ευφημία- προκειμένου η όποια αντιμετώπιση του προβλήματος να αρχίσει το ταχύτερο δυνατόν και με τον προσφορότερο τρόπο, που θα προτείνουν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, έτσι ώστε να μη γίνουμε μάρτυρες άλλων τέτοιων καταστροφών.

                    Αναφορικά με το επίσης σημαντικό θέμα της εξορύξεως υδρογονανθράκων στην περιοχή μας, η συνέλευση θεωρεί επιβεβλημένη τη συζήτησή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, που θα διεξαχθεί στην Κεφαλονιά. Στην κατεύθυνση αυτή και στο πλαίσιο ήδη ειλημμένων αποφάσεων των 3 Δημοτικών Συμβουλίων του νησιού μας, αλλά και της προοπτικής διεξαγωγής κοινού Δημοτικού Συμβουλίου των 3 δήμων για το ίδιο θέμα -που ήδη έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου-, η ανοιχτή συνέλευση τόνισε την αναγκαιότητα συντονισμού των βημάτων μας με όμορους δήμους και Περιφέρειες της Δυτικής Ελλάδας, ενέργεια για την οποία άλλωστε έχει εξουσιοδοτηθεί και ο δήμαρχος Σάμης, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμης.

                    Επιπλέον, η συνέλευση έλαβε θέση στήριξης του ψηφίσματος της  συνέλευσης του Πόρου στις 7/10/19 για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, εν προκειμένω του θολωτού Μυκηναϊκού τάφου των Τζαννάτων, που αν και θεωρείται το σημαντικότερο ίσως ταφικό μνημείο της Υστεροελλαδικής  περιόδου στη δυτική Ελλάδα, έχει αφεθεί στην εγκατάλειψη. Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη προστασίας και άλλων μνημείων της περιοχής μας, όπως το ψηφιδωτό της ρωμαϊκής βίλας στην Αγία Ευφημία.    

ΚΙΝΗΣΗ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΣΑΜΗΣ