Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης για την Παγκόσμια μέρα της Αγρότισσας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 18:31

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης για την Παγκόσμια μέρα της Αγρότισσας

Η Θιακοκεφαλονίτισσα Αγρότισσα

Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης τονίζει ότι από την αρχή της Δημιουργίας του ο άνθρωπος, τη δύναμή του την αντλεί από τη γη και τα γεννήματα της. Και στους δύσκολους καιρούς των πολέμων και των λοιμών σ’ αυτή γυρίζει γιατί κοντά της νοιώθει ασφάλεια. Ο άνθρωπος απόλυτος άρχοντας της γης την καλλιεργεί και τρέφει την οικογένεια. Σ΄ όλον αυτόν τον αγώνα με τη γη πρωταγωνιστής είναι ο άνδρας Αγρότης. Η γυναίκα Αγρότισσα συμμετέχει σε τόσο χρόνο, όσο το νοικοκυριό, η γέννηση και η ανατροφή των παιδιών, αλλά και η φροντίδα των ηλικιωμένων αφήνει ελεύθερο χρόνο.

     Η ΘιακοΚφαλονίτισσα Αγρότισσα δίνει καθημερινά τη μάχη της ζωής στο πλευρό του ΑγροΚτηνοτρόφοι συζύγου της ενώ παράλληλα είναι μητέρα, εργάτρια, κόρη και νοσοκόμα για τους ανήμπορους και ηλικιωμένους αλλά και μια ζεστή αγκαλιά φιλοξενίας για τους επισκέπτες, δίχως να γνωρίζει τι σημαίνουν διακοπές, αργίες ελεύθερος χρόνος, ψυχαγωγία.

     Στις δυσκολίες οι οποίες δεν είναι λίγες για τους ΑγροΚτηνοτρόφους, ξέρει με δύναμη και νηφαλιότητα να εμπνέει σιγουριά και ασφάλεια και να γίνεται ο στυλοβάτης της οικογένειας. Η γυναίκα αυτή αποτελεί πρότυπο συνέπειας και ευσυνειδησίας. Η εργασία της δεν καταχωρείται σε στατικούς πίνακες, ούτε αναφέρεται σε εκθέσεις.

Η νέα κοινωνική πραγματικότητα για το ρόλο της γυναίκας στην αγροτική κοινωνία δημιουργεί την ανάγκη χάραξης μιας πολιτικής που να συνδυάζει την αγορά εργασίας με την κοινωνική πολιτική και την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

     Ο Ε.Α.Σ. (ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ) Κεφαλληνίας & Ιθάκης υπογραμμίζει ότι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Αγρότισσας, αποδίδει τη δέουσα τιμή αλλά και υπενθυμίζει το χρέος της Πολιτείας να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά της Αγρότισσας. Πραγματικά αξίζει και δικαιούται πολλά.

                        Από Ε.Α.Σ. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ