Πρόγνωση καιρού: Έρχεται αλλαγή τις επόμενες ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 11:54

Πρόγνωση καιρού: Έρχεται αλλαγή τις επόμενες ημέρες

Πρόγνωση καιρού: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου.

Πρόγνωση καιρού: Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, με βροχές και καταιγίδες να πλήττουν καθημερινά πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έχει πέσει αισθητά σε όλη την Ελλάδα. Το κύμα κακοκαιρίας χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας την Άνδρο, προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους. 

Το σκηνικό του καιρού όμως σύντομα θα αλλάξει και πάλι. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει αρκετά. Από το μεσημέρι της Τρίτης, οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στην ανατολική Ελλάδα, τα νησιά των Δωδεκανήσων και την Κρήτη, με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων και στη Στερεά Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει συννεφιά.

Από απόψε το βράδυ, ο καιρός θα ξεκινήσει να βελτιώνεται. Τα σύννεφα θα γίνουν ολοένα και λιγότερα, με πολύ μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών στα ορεινά ασθενής βροχές στα ορεινά της Κρήτης, της Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Θεσσαλίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου στις πεδινές περιοχές, ενώ στα νησιά αναμένεται να φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη σε όλη τη χώρα θα επικρατεί συννεφιά, ενώ από την Πέμπτη ο καιρός θα «ανοίξει» και ο ήλιος θα κάνει ξανά την εμφάνισή του. Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου:

https://www.youtube.com/watch?v=bwTHk5FwuY8