Στέλιος Ματαράγκας: "Το δράμα του κύριου Ρουπακιώτη"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012 13:30

 Στέλιος Ματαράγκας: "Το δράμα του κύριου Ρουπακιώτη"

Η εικόνα στην τηλεόραση τα έλεγε όλα. Ένας ανθρωπάκος , πανικόβλητος, φοβισμένος κάτω από το βάρος των αποφάσεων του να υποστηρίξει το καταστροφικό μνημόνιο, συναισθανόμενος τις βαριές του ευθύνες απέναντι στην κοινωνία, σε καθεστώς τυραννίας από τις τύψεις του και έντρομος ο κ. υπουργός της Δικαιοσύνης.

Έρχεται η στιγμή που δοκιμάζονται όλα στην ζωή. Κράτη, λαοί, κυβερνήσεις μα πάνω από όλα οι άνθρωποι, αν είναι έτοιμοι να πουν το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι στην ζωή τους, όπως γράφει και ο ποιητής.Ο κύριος Ρουπακιώτης δέχθηκε να συμμετάσχει στην μνημονιακή κυβέρνηση γνωρίζοντας τις σκληρές και άδικες αποφάσεις που έπρεπε να πάρει. Για μια στιγμή πριν από την μεγάλη μέρα , οπισθοχώρησε έντρομος, συναισθανόμενος τι πρέπει να ψηφίσει.Γρήγορα υπάκουσε στην κομματική πειθαρχία και ψήφισε εκόν-άκων.

Αφού ψήφισε, σήμερα αρχίζει να τα γυρίζει.Τώρα αντιλαμβάνεται και αυτός , όπως και πολλοί άλλοι ότι τα βασικά χρώματα είναι μαύρο-άσπρο.Στις κρίσιμες στιγμές οι αποχρώσεις των άλλων χρωμάτων εξαφανίζονται και πρέπει να διαλέξεις, δεν υπάρχει μέση λύση.

Η με το μνημόνιο ή με τον λαό.
Σε λίγο καιρό θα βλέπουμε και άλλους να παρουσιάζονται σαν μεταννοούσες Μαγδαληνές.

Εκτός φυσικά από εκείνους που έχουν δεθεί γερά στο άρμα των Τραπεζιτών.
Αλλά έρχεται και η ώρα που ο λαός θα μιλήσει και θα ακυρώσει κάθε μνημόνιο, χρέος και θα αποκαταστήσει το Σύνταγμα και την πραγματική Δημοκρατία.

Στέλιος Ματαράγκας

Μέλος της Νομ. επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης.




00 inkefalonia general ad 300X250