Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 10:41

Ιάκωβος Νιφοράτος: «Οι φιλίες μπήκαν πάνω από το γενικό συμφέρον»

Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου «Η Κράνη» Ιάκωβος Νιφοράτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να μιλήσει για την τεράστια ευκαιρία που χάθηκε, για τον εμπορικό κόσμο της Κεφαλονιάς, να δημιουργηθεί ένα Open Mall (ανοιχτό κέντρο εμπορίου).

Παρουσίασε την ιστορία από την αρχή της, από τότε δηλαδή που έγιναν όλες οι σκέψεις, προκειμένου να διεκδικηθούν τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και  να αναμορφωθεί το εμπορικό κέντρο του Αργοστολίου.  Ο κος Νιφοράτος ανέφερε αρχικά ότι ενώ ήρθαν σε επαφή με τον Δήμαρχο και του είχαν παρουσιάσει όλα τα σχέδια που είχαν, η Δημοτική Αρχή τότε αποφάσισε να δώσει την έγκριση της στον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο Κεφαλονιάς και Ιθάκης να αναλάβει να διεκδικήσει τα χρήματα (να καταθέσει φάκελο με όλα τα απαραίτητα).

Ο σύλλογος «η Κράνη» θεώρησε σωστό αφού το ανέλαβε κάποιος άλλος – εκείνη την περίοδο να μην προβεί σε καμία διαμαρτυρία, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να έθετε σε κίνδυνο την δημιουργία του Open Mall.  Τώρα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο, το θέμα επανέρχεται καθώς από του 68 συλλόγους που κατέθεσαν τους φακέλους τους μόνο ένας δεν κατάφερε να πάρει έστω και μια μικρή βαθμολογία και αυτός ήταν της Κεφαλονιάς.

Ο κος Νιφοράτος με έγγραφα τονίζει ότι ενώ υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι «Η Κράνη» θα μπορούσε να φέρει εις πέρας αυτό το εγχείρημα, απομονώθηκε από κάποιους, γιατί για κάποιους οι φιλίες και οι διαπροσωπικές σχέσεις μπήκαν πάνω από το καλό όλων των επαγγελματιών.

Αν και, όπως τόνισε, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία, ο σύλλογος θα συνεχίσει να είναι κοντά στους εμπόρους και να τους στηρίζει.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε ο κος Νιφοράτος.πηγή: www.965.gr