Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την ορκωμοσία στους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 22:16

Μήνυμα του Βουλευτή Παναγή Καππάτου για την ορκωμοσία στους Δήμους Ληξουρίου και Σάμης

 

 Μήνυμα για την τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Ληξουρίου

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αξιότιμοι σύμβουλοι και πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Ληξουρίου, κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να σας απευθύνω αυτό το μήνυμα. Λόγοι που σχετίζονται με την παρουσία μου στη Βουλή των Ελλήνων, δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα παρών, αν και θα το ήθελα πολύ.

Με την αφορμή τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας σας, σας συγχαίρω όλους και όλες για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων. Απευθύνω θερμό χαιρετισμό με ευχές για μια παραγωγική θητεία, προς όφελος των πολιτών του Δήμου Ληξουρίου. Είστε η φωνή των ανθρώπων της Παλικής και σας καλώ να δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό για να είστε άξιοι εκπρόσωποί τους. Ιδιαίτερα τα τοπικά συμβούλια που δίνουν υπόσταση στον αυτοδιοικητικό θεσμό με τις βαθύτερες ρίζες στην ελληνική κοινωνία, την κοινότητα.

Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας σηματοδοτεί μια νέα πραγματικότητα για το Ληξούρι και τα χωριά της Παλικής. Αποτελεί τη δικαίωση των προσπαθειών των ανθρώπων της Παλικής για την επανασύσταση του Δήμου Ληξουρίου. Είναι μια μέρα χαράς, ελπίδας αλλά και αυξημένων ευθυνών για όλους.

Σε αυτό το νέο πλαίσιο καλείστε να δώσετε μαζί τον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων του Ληξουρίου και της Παλικής. Για την τουριστική και αγροτική ανάπτυξη. Για τις υποδομές παιδείας, υγείας και τη στήριξη της μεγάλης πολιτιστικής παράδοσης του Ληξουρίου. Για τη θεσμική ενίσχυση του νεοσύστατου δήμου ώστε να μακροημερεύσει. Για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Από τη θέση του βουλευτή Κεφαλονιάς και εκ μέρους της Κυβέρνησης, δεσμεύομαι ότι θα είμαι αρωγός και σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια να πάει ο τόπος μας μπροστά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για ζητήματα στα οποία μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για το καλό του τόπου μας. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην πρόοδο του Δήμου Ληξουρίου και των Κοινοτήτων της Παλικής.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή θητεία στο δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια. Να είστε όλοι και όλες καλά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

 

Μήνυμα για την τελετή ορκωμοσίας του Δήμου Σάμης

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, αξιότιμα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, αξιότιμοι σύμβουλοι και πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Σάμης, κυρίες και κύριοι,

Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να σας απευθύνω αυτό το μήνυμα. Λόγοι που σχετίζονται με την παρουσία μου στη Βουλή των Ελλήνων, δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα παρών, αν και θα το ήθελα πολύ.

Είναι μια σημαδιακή ημέρα για την ιστορική επαρχία Σάμης, που αποκτά πλέον θεσμική υπόσταση μέσω της δημιουργίας του Δήμου Σάμης.

Με την αφορμή τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας σας, σας συγχαίρω όλους και όλες για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων. Απευθύνω θερμό χαιρετισμό με ευχές για μια παραγωγική θητεία, προς όφελος των πολιτών της Ερύσσου, της Πυλάρου, του Πυργιού και της Σάμης.

Η σημερινή τελετή ορκωμοσίας δίνει το σήμα για την εκκίνηση μια νέας πορείας για τη Βόρεια Κεφαλονιά. Οι παραγωγικές δυνατότητες και το ανθρώπινο δυναμικό είναι βέβαιο ότι υπάρχουν. Εξίσου υψηλές είναι και οι προσδοκίες , άρα και οι ευθύνες όλων σας απέναντι στους πολίτες που εκπροσωπείτε. Είμαι βέβαιος ότι θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό. Ιδιαίτερα όσοι και όσες ορκίζεστε μέλη στα τοπικά συμβούλια που δίνουν υπόσταση στον αυτοδιοικητικό θεσμό με τις βαθύτερες ρίζες στην ελληνική κοινωνία, την κοινότητα.

Καλείστε όλοι και όλες να αντιμετωπίσετε μεγάλες προκλήσεις. Για τη βελτίωση των υποδομών, τις δομές εκπαίδευσης και υγείας. Για την ενίσχυση του τουρισμού και της αγροτικής οικονομίας. Για τη λύση προβλημάτων στις συγκοινωνιακές υποδομές της βόρειας Κεφαλονιάς. Για την προστασία του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος σε ξηρά και θάλασσα. Για τη θεσμική θωράκιση του νέου δήμου Σάμης και την ανάπτυξη όλων των περιοχών του.

Καλείστε να δώσετε μαζί τον αγώνα για τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των κατοίκων σε Έρυσσο, Πύλαρο και Σάμη.

Από τη θέση του βουλευτή Κεφαλονιάς και εκ μέρους της Κυβέρνησης, δεσμεύομαι ότι θα είμαι αρωγός και σύμμαχος σε κάθε προσπάθεια να πάει ο τόπος μας μπροστά. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για ζητήματα στα οποία μπορούμε να εργαστούμε από κοινού για το καλό του τόπου μας. Θα είναι μεγάλη μου τιμή να συμβάλλω με τις δυνάμεις μου στην πρόοδο του Δήμου Σάμης και των Κοινοτήτων της Ερύσσου, της Πυλάρου και της Σάμης.

Θερμά συγχαρητήρια και καλή θητεία στο δημοτικό συμβούλιο και τα τοπικά συμβούλια. Να είστε όλοι και όλες καλά.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης




00 inkefalonia general ad 300X250