Βιωματικό σεμινάριο σε γονείς παιδιών του Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο των Βλαχάτων από το Κέντρο Πρόληψης "Απόπλους"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2012 15:25

Βιωματικό σεμινάριο σε γονείς παιδιών του Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο των Βλαχάτων από το Κέντρο Πρόληψης "Απόπλους"

Το Κέντρο Πρόληψης "Απόπλους" συνεχίζοντας την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων για την περίοδο 2012-2013, ξεκινάει την Πέμπτη 8/11/2012 βιωματικό σεμινάριο σε γονείς παιδιών του Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο των Βλαχάτων. Οι συναντήσεις θα είναι 2ωρες εβδομαδιαίες σε απογευματινές ώρες και η διάρκειά του θα είναι περίπου 10 συναντήσεις.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 5/11 το πρώτο φετινό βιωματικό εκπαιδευτικό σεμινάριο πρόληψης σε δασκάλους και καθηγητές. Το σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων ημερών με θέμα "Φιλοσοφία της πρόληψης των εξαρτήσεων και εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης στο χώρο του σχολείου" πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Πόρου με συμμετοχή 13 εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα σχολεία της ευρύτερης περιοχής (Πόρο, Σκάλα, Πάστρα κ.α.)

Τέλος, το Σάββατο 3/11 ύστερα από πρόσκληση του διευθυντή του Λυκείου Σάμης κου. Παύλου Βασιλάτου, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου ημερίδα ενημέρωσης για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και για το πρόβλημα της χρήσης. Στην ημερίδα παρευρέθησαν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του σχολείου και ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τα στελέχη του "Απόπλου". Παράλληλα συζητήθηκε και το ενδεχόμενο ανάπτυξης και άλλων δράσεων στην περιοχή της Σάμης, όπως η δημιουργία ομάδας γονέων, βραχείες παρεμβάσεις στο χώρο του σχολείου και η υλοποίηση ημερίδας για την εξάρτηση από το internet και το ηλεκτρονικό παιχνίδι.

DSCI0272




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ