Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Κεφαλονιά: «Θα σχηματίσουμε Κυβέρνηση, ακόμα και αν νικήσουμε με μία ψήφο διαφορά»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2019 12:52

Ο Νάσος Ηλιόπουλος στην Κεφαλονιά: «Θα σχηματίσουμε Κυβέρνηση, ακόμα και αν νικήσουμε με μία ψήφο διαφορά»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε στην Κεφαλονιά ο Νάσος Ηλιόπουλος , πρώην Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και νυν επικεφαλής στην μείζονα αντιπολίτευση στο Δήμο Αθηναίων. 

Ρεπορτάζ: Ελευθερία Κουλουριώτου

Την συνέντευξή του κ. Ηλιόπουλου, προλόγισε ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπύρος Παγώνης, ενώ στο πάνελ βρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Αριστοτέλης Μπατιστάτος.

Ο κ. Παγώνης αφού δήλωσε σίγουρος για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσε για το πρόγραμμα των ημερών, ενώ τόνισε πως η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου.

Ο κ. Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε αρχικά στις δύσκολες καταστάσεις κάτω από τις οποίες ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας παράλληλα λόγο ότι τότε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε μπροστά σε ...άδεια ταμεία.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οραματίζεται μία κοινωνία με ασφάλεια, με πιο δίκαιες θέσεις εργασίας» ήταν τα πρώτα του λόγια και συνέχισε τονίζοντας πως: «Η Κοινωνική ασφάλιση είναι βασικός στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΕΦΚΑ ενώ ήταν ελλειμματικός, τώρα είναι πλεονασματικός».

Στην συνέχεια ο κ. Ηλιόπουλος, έριξε τις «βολές» του κατά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας πως: «Το πρόγραμμά της θα στερήσει την δυνατότητα να ανταπεξέλθουν τα ασφαλιστικά ταμία».

Ο κ. Ηλιόπουλος, αναφέρθηκε επίσης στο νέο ταμείο που αντικατέστησε το ΤΑΙΠΕΔ, λέγοντας πως: «Το νέο ταμείο που αντικατάστησε το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ταμείο αξιοποίησης και όχι εκποίησης, γι’ αυτό και εξαιρεθήκανε πολλά ακίνητα του δημοσίου που ήταν στο ΤΑΙΠΕΔ».

Για τις συντάξεις, ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Αυτή την στιγμή εκκρεμούν μόνο 70.000 συντάξεις, την στιγμή που παρέλαβαν 400.000 συντάξεις σε εκκρεμότητα»

Όσον αφορά τις συνεργασίες που ενδεχομένως να προκύψουν μετά τις εκλογές ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως: «Είναι αδιανόητο το ΚΙΝΑΛ να μην συνεργάζεται με την προοδευτική πλευρά και να …. κοιτάει προς την Νέα Δημοκρατία».

Όσον αφορά τον σωστό πολιτικό χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε πως: «Δεν μπορεί να οριοθετηθεί ο χρόνος των εκλογών».

Ιδιαίτερη αναφορά μετά από ερώτηση έκανε στην ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 με σήμερα επεσήμανε: «Όσον αφορά τους πολιτικούς που εισήλθαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι θετικό να γίνονται μετατοπίσεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουν ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοί από άλλους χώρους.

Ο κ. Ηλιόπουλος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντλήσει ένα μεγάλο ποσοστό από τις «ορφανές» ψήφους των κομμάτων που κατέβηκαν στις Ευρωεκλογές, αλλά δεν θα κατέβουν στις Εθνικές εκλογές.

Τέλος, σε τυχών πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν σε βάση προγραμματικών θέσεων, να συνεργαστεί με άλλα κόμματα και το σίγουρο είναι ότι ακόμα και με μία ψήφο θα σχηματιστεί Κυβέρνηση.

DSC 0103DSC 0105DSC 0106DSC 0109DSC 0112

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ