Οδοιπορικό στα Διλινάτα: Ένα χωριό μια μεγάλη ιστορία!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013 13:46

Οδοιπορικό στα Διλινάτα: Ένα χωριό μια μεγάλη ιστορία!

Κάθε χωριό έχει τη δική του ιστορία, τα δικά του μνημεία, τα δικά του ξεχωριστά σημεία αναφοράς. Και η Κεφαλονιά, πλούσια σε ιστορία, έχει να υπερηφανεύεται πως διαθέτει χωριά που μπορούν αν αξιοποιηθούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Βρεθήκαμε στα Διλινάτα, σε ένα όμορφο οδοιπορικό στο χωριό που έχει την δική του ξεχωριστή ιστορία και μιλήσαμε με τους κατοίκους του που ευγενέστατα προσφέρθηκαν να μας ξεναγήσουν και να μας μιλήσουν για τα κρυφά και φανερά σημεία αναφοράς τους χωριού.

Ο Φιλάρετος Τζωρτζάτος, η σύζυγός του Μαρίνα Τζωρτζάτου, ο Βαγγέλης Τζωρτζάτος, η κα Στάμω Βικάτου, όλοι τους πρόθημα μας ξενάγησαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και τους ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό.

Τα σημαντικά σημεία των Διλινάτων είναι πολλά. Το παλιό λιτρουβειό της Παναγίας, το αρχαιολογικό εύρημα στην περιοχή της Πετροκασέλας, η εκκλησία της Παναγίας της Λάμιας, η ιστορία από την Κατοχή στην περιοχή Χορευτήρι, το Μονοδέντρι, το γεφύρι του Μαρίνου έτσι όπως κτίστηκε από τους Ενετούς, το σπίτι του Άρχοντα του νησιού Αννινου, αξίζει τον κόπο να δείτε στο πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δημιουργήθηκε.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την ιστορία και τις φωτογραφίες από το οδοιπορικό

{phocagallery view=category|categoryid=275|limitstart=0|limitcount=0}


Ετικέτες: