Η EΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019 09:26

Η EΛΜΕ-ΚΙ χαιρετίζει τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ακόμα μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος.

Καλούμε τους μαθητές μας στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη που θα δώσουν τη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων, να μη χάσουν την αισιοδοξία, το καθαρό μυαλό, την πίστη στον εαυτό τους.

Χαιρετίζουμε την μεγάλη προσπάθειά τους να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια που προέκυπταν στην διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο από την εφαρμοζόμενη πολιτική, τα προβλήματα των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς, στις υποδομές και την ασφάλεια (κάνοντας για χρόνια μάθημα στα ακατάλληλα «προκάτ») κ.α.

 Χαιρετίζουμε επίσης τις οικογένειές τους, που μαζί με όλα τα καθημερινά προβλήματα και το άγχος της ζωής  έκαναν προσωπικές θυσίες και αντιπάλεψαν δυσκολίες, για το μέλλον των παιδιών τους.

Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, να θυμούνται ότι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κόντρα σε όλα τα εμπόδια που έβαζαν και βάζουν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Ως δάσκαλοι, επισημαίνουμε στους μαθητές μας, ότι το σπουδαιότερο μάθημα, το μάθημα της επιμονής, της προσπάθειας και της διεκδίκησης ήδη το έμαθαν.

Ο αγώνας για τη ζωή δεν αρχίζει και κυρίως δεν ολοκληρώνεται στις αγωνιώδεις μέρες των Πανελλαδικών εξετάσεων.   Απέναντι στην δοκιμασία αυτή που την αντιμετωπίζετε με την φιλοδοξία  να πετύχετε τους στόχους σας, χρειάζεται και η  πίστη ότι ο κόσμος μπορεί να αλλάξει .

Είτε περάσετε σε σχολή που σας ενδιαφέρει  είτε όχι, να ξέρετε πως τη ζωή την καθορίζει η αγωνιστική και διεκδικητική στάση. Αυτή τη στάση που πολλοί από εσάς επιδείξατε στους μαθητικούς αγώνες που δώσαμε μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια για ένα σύγχρονο σχολείο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσετε αυτήν την αγωνιστική πορεία, είτε ως φοιτητές, είτε ως εργαζόμενοι.

Τους όρους της ζωής, τους καθορίζουν οι συλλογικοί αγώνες και η αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στις εξετάσεις και στη ζωή που σας περιμένει.

Αργοστόλι  5/06/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Μαντζουράτος Δημήτρης

Ποταμιάνου Σοφία