ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΗΣ: Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τις εξορύξεις στο ιόνιο… αλλά…

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2019 19:30

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΜΗΣ: Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Δ.Σ. Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τις εξορύξεις στο ιόνιο… αλλά…

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, φίλες και φίλοι·                                     Με ικανοποίηση δεχόμαστε τις πρόσφατες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων 22 και 23 Απρίλη σε Ιθάκη και Κεφαλονιά αντίστοιχα, με τις οποίες  το «ΟΧΙ» στις εξορύξεις υδρογονανθράκων  στη θάλασσα του Ιονίου κυριαρχεί στα νησιά μας, ενώ ενισχύεται σημαντικά στην Περιφέρεια Ιόνιων Νησιών.

Βέβαια αυτές οι αποφάσεις αποτελούν την πρώτη πράξη της δράσης για την επίτευξη του στόχου που είναι η αναστολή πρώτα και η ακύρωση στην συνέχεια, των εξορύξεων στο θαλάσσιο αλλά και στο χερσαίο χώρο της Ελλάδας μας.

Επειδή η περίοδος που λαμβάνονται αυτές οι αποφάσεις είναι προεκλογική γινόμαστε όσο πρέπει επιφυλακτικοί περιμένοντας να δούμε και συνέχεια.

Μια συνέχεια φίλες και φίλοι που επιβάλλει ενεργητικότερη συμμετοχή  των νέων δημοτικών συμβουλίων που θα προκύψουν, μαζί με τα απερχόμενα και μαζί με το κίνημα των πολιτών του Ιονίου σε δράσεις που θα αναγκάσουν το θεμιτό αποτέλεσμα.  

Οι πολίτες πρέπει να πιέζουμε και τους νέους υποψηφίους στα νέα δημοτικά σχήματα να τοποθετούνται και να δεσμεύονται με δημόσιες δηλώσεις τους, για το μεγάλο ζήτημα ζωής του τόπου μας που είναι οι εξορύξεις υδρογονανθράκων.

Λέμε ζήτημα ζωής φίλοι και φίλες γιατί δεν είναι μόνο οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες που σπεύδουν κάποιοι προπαγανδιστές να μας πείσουν πως θα είναι ελάχιστες έως και ανύπαρκτες.                                                                                                Ας δούμε προσεκτικά όπου εκδηλώνεται ενεργειακό ενδιαφέρον του παγκόσμιου κεφαλαίου και αναπτύσσονται συμφέροντα, πως πυκνά σύννεφα πολέμου και ολικής καταστροφής σκεπάζουν αυτές τις περιοχές.

Ας παρατηρήσουμε τις τύχες των κατοίκων αυτών των περιοχών που εν δυνάμει θα ανήκουμε στην ίδια κατηγορία, μας ικανοποιούν οι εικόνες;                                                           Μας ικανοποιεί η εξέλιξη των περιοχών;                                            Αυτό το όραμα έχουμε για τον τόπο μας;     

Για να επανέλθουμε στις αποφάσεις, «ΟΧΙ» λοιπόν που το λαμβάνουμε θετικά και προχωρούμε πιέζοντας να ακουστεί και από σύσσωμο το περιφερειακό συμβούλιο, γιγαντώνοντας το κίνημα ώστε να απλωθεί και να σκεπάσει, προστατεύοντας παράλληλα εμάς τους πολίτες πρώτα και τη χώρα μας κατά συνέπεια.

Καλούμε και προκαλούμε όλους τους υποψηφίους των τοπικών διοικήσεων ( περιφέρειας, δήμων, κοινοτήτων ) να τοποθετηθούν για την προοπτική των εξορύξεων στη θάλασσά μας.

Τους καλούμε επίσης έμπρακτα σε δράσεις μαζί με το κίνημα πολιτών του Ιονίου εναντίον των εξορύξεων υδρογονανθράκων στη χώρα μας.

ΟΧΙ στην καταστροφή, έμπρακτα με δράσεις !!!

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΣΑΜΗΣ




00 inkefalonia general ad 300X250