Εργατικό Κέντρο: Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν παιδεία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Μαρτίου 2012 21:09

Εργατικό Κέντρο: Αγώνας για αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν παιδεία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς – Ιθάκης καταγγέλλει την απροσχημάτιστη επίθεση ενάντια στο δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και στην ενιαία μόρφωση για όλα τα παιδιά που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση – τρόικα – πλουτοκρατία.

Η επίθεση αυτή είναι μέρος της πολιτικής ανεξέλεγκτης λαϊκής χρεοκοπίας για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι αναπόσπαστη με τη στρατηγική μείωσης του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους» στο οποίο συναίνεσαν οι προδοτικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Προστάζουν: το 30% των σχολείων – όπως και κάθε άλλης δημόσιας δομής - να κλείσουν. Αυτή είναι η δέσμευση που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν.

Αξιολογούν σχολεία και εκπαιδευτικούς με στόχο την οικοδόμηση του σχολείου της αγοράς. Νέες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων, απολύσεις εκπαιδευτικών, ανταποδοτικότητα, μετακύληση της ευθύνης και του κόστους σε τοπική διοίκηση και γονείς: αυτά μεθοδεύουν να είναι το αποτέλεσμα. Τίποτε δεν αφήνουν όρθιο: μεταφορές μαθητών, λειτουργικές δαπάνες σχολείων, αριθμό μαθητών ανά τμήμα, ωράρια εκπαιδευτικών. Παίζουν με την ασφάλεια, αφού για να πριμοδοτήσουν τις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων, καταργούν τον ΟΣΚ και περικόπτουν τις δημόσιες επενδύσεις για υποδομές. Αφήνουν τα παιδιά χωρίς τροφή!!!

Σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Κεφαλονιάς Δημοτική Αρχή (ΝΔ) και ΠΑΣΟΚ υιοθετούν τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που νομιμοποιούν τα κριτήρια αξιολόγησης των σχολείων (υποδομές, αριθμός μαθητών, κοινωνικοοικονομικές παράμετροι περιοχής, μεταφορές κ.ο.κ.). Κριτήρια που το Υπουργείο χρησιμοποιεί για να κρίνει αν κάποιο σχολείο είναι «βιώσιμο» ή μη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην εισήγηση της Διευθύντριας Α΄βάθμιας που εμπεριέχεται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, γίνεται λόγος ότι «η οργανικότητα των περισσότερων Σχολικών Μονάδων δεν ανταποκρίνεται στον αριθμό των εγγραφέντων μαθητών». Δηλαδή, τα σχολεία θα πρέπει ή να υποβαθμιστούν ή να κλείσουν. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι μπροστά στις επιταγές του κεφαλαίου για δικομματική (και όχι μόνο) συναίνεση η Δημοτική Αρχή αφήνει τα προσχήματα και προσχωρεί στο μέτωπο εφαρμογής των δεσμεύσεων του μνημονίου.

Υπάρχει λύση για το λαό! Είναι συνολική και απαιτεί αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και εργατική - λαϊκή εξουσία.

Εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, διεκδικούμε:

Να μην περάσει καμία αξιολόγηση με στόχο την επιχειρηματική λειτουργία των σχολείων, να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα, να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός.

Να δοθεί τώρα ΜΟΝΙΜΗ λύση σε δημόσια – δωρεάν – ασφαλή μεταφορά των μαθητών

Να υπάρξει ουσιαστική αύξηση των λειτουργικών δαπανών για τα σχολεία

Να ληφθούν μέτρα ώστε να μην υπάρχει κανένας πεινασμένος μαθητής

Εδώ και τώρα σύγχρονες – ασφαλείς – επαρκείς – δημόσιες υποδομές με αύξηση των σχετικών δημοσίων επενδύσεων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

- ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ & ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

Όλοι και όλες

Την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ στο ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 11 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου (σε περίπτωση βροχής στο Εργατικό Κέντρο).




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250