ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 07 Μαρτίου 2019 10:54

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»

Ανακοίνωση απο την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Η παρούσα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ανέλαβε πριν ακριβώς δύο χρόνια μετά από τις σχετικές αρχαιρεσίες. Απ’ την πρώτη στιγμή που συστάθηκε σε σώμα, μία από τις πρώτες της προτεραιότητες ήταν η ανάγκη για την αναθεώρηση του χωροταξικού της Κεφαλονιάς σε συνεργασία πάντα με τη Βουλευτή του νομού, Α. Θεοπεφτάτου. Όντας βέβαιοι ότι ο Καλλικράτης είχε αποτύχει στο νησί μας απ’ τη μία, και έχοντας μία Δημοτική Αρχή-σεμινάριο εγκατάλειψης απ’ την άλλη, θέσαμε ως πρωταρχικό στόχο μας την αποκατάσταση αυτής της στρέβλωσης του 2010.

Με τεκμηριωμένες προτάσεις και με λύσεις για τα προβλήματα που θα προέκυπταν, επισκεφτήκαμε πολλές φορές τις ηγεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς είχαμε ανασχηματισμούς στην πορεία, και μεταφέραμε μετ’ επιτάσεως το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την ανάγκη δημιουργίας περισσότερων του ενός Δήμου στην Κεφαλονιά. Ήμασταν σίγουροι γι’ αυτό που κάναμε καθώς μαζί μας γνωρίζαμε ότι έχουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Χρειάστηκε η μέγιστη στοχοπροσήλωση από μέρους μας καθώς πέρα από τη λοιδορία που δεχτήκαμε από τη Δημοτική Αρχή και τη διφορούμενη στάση από τη μείζονα αντιπολίτευση, βρεθήκαμε αντιμέτωποι και με γραφειοκρατικές και τεχνοκρατικές αγκυλώσεις που εστίαζαν στο δέντρο αλλά, αλίμονο, έχαναν το δάσος... Το δάσος που δεν ήταν άλλο από το ρόλο και το σκοπό που οφείλει η τοπική αυτοδιοίκηση Α βαθμού να διεκπεραιώνει, μέσω της εγγύτητας προς τον πολίτη, για την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων του, αλλά και για τη δημοκρατική συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στα κοινά.
Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που στον ερχόμενο απολογισμό του συλλογικού μας οργάνου θα έχουμε ως κατάκτηση τη δημιουργία των τριών νέων δήμων στην Κεφαλονιά. Αυτή η κατάκτηση μας ξεπερνάει όλους σαν άτομα και είναι ίσως η μεγαλύτερη μέχρι τώρα παρακαταθήκη της τοπικής οργάνωσης του κόμματός μας προς την κοινωνία.

Τα θετικά μηνύματα που δεχόμαστε είναι πάρα πολλά και απ’ όλους τους κομματικούς χώρους. Με αυτήν την αφορμή, θέλουμε να χαιρετίσουμε την ανακοίνωση στήριξης από την τοπική οργάνωση της ΝΔ στο Ληξούρι καθώς έβαλε στην άκρη τα κομματικά στεγανά και διέκρινε σωστά το συμφέρον των πολιτών καλώντας τους βουλευτές τους να υπερψηφίσουν. Είναι κρίμα που η ΝΟΔΕ Κεφαλονιάς δεν ακολούθησε ούτε στήριξε την πρωτοβουλία αυτή, αλλά προτίμησε να μείνει στη μίζερη και στείρα αντιπολιτευτική κριτική...

Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής μας καθώς η ομόφωνη και ομόθυμη στάση τους βοήθησε στα μέγιστα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου μας. Αν υπήρχαν εσωτερικά χτυπήματα δε θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα. Ευχαριστούμε επίσης την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου που αποτέλεσε το βασικό πρωταγωνιστή αυτής της μάχης, το σύντροφο Βουλευτή Γιάννη Μπαλάφα για το ειλικρινές ενδιαφέρον του προς τα νησιά μας και την πολύτιμη υποστήριξή του, το σύντροφο Γραμματέα του κόμματος και πρώην Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, που απ’ την πρώτη στιγμή αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας και τέλευταίο και περισσότερο απ’ όλους, τον ίδιο το σύντροφο Πρωθυπουργό που με προσωπική του παρέμβαση στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ζήτησε να δοθεί η λύση που ζητούσαμε. Ας μην ξεχνάμε ότι τη διάσπαση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς την είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός απ’ το Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων...

Η Επόμενη Μέρα για τα νησιά μας είναι ελπιδοφόρα. Η Πολιτεία αφουγκράστηκε τα προβλήματα που μας είχε προκαλέσει ο ενιαίος Δήμος και μας έδωσε μία λύση-δρόμο για να βαδίσουμε. Διότι πέρα από τη δημιουργία των νέων Δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης, βρίσκεται ο τρόπος διαχείρισης και συγκρότησης αυτών των νέων Δήμων. Θα χρειαστεί μαζική συμμετοχή των πολιτών στα κοινά, δημοκρατικές διαδικασίες και ικανούς διαχειριστές για να στηθούν αυτές οι νέες δομές προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Ο «σπόρος» που φυτέψαμε θα χρειαστεί τη φροντίδα όλων μας για να καρποφορήσει.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κεφαλονιάς-Ιθάκης


Ετικέτες: