ΣΥΡΙΖΑ για την Διάσπαση Δήμων: Καλύτερη η επόμενη ημέρα για την Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 13:32

ΣΥΡΙΖΑ για την Διάσπαση Δήμων: Καλύτερη η επόμενη ημέρα για την Κεφαλονιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τη πολύμηνη προσπάθεια και τους πολύπλευρους  αγώνες της κοινωνίας της Κεφαλονιάς,  με το μεγάλο βάρος της προσπάθειας  να  το επωμίζεται η βουλευτής Κεφαλονιάς και η Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είμαστε στην ευχάριστη θέση να εκφράσουμε τη  βαθιά ικανοποίησή μας που η Κυβέρνηση  υλοποιεί την εξαγγελία της για τη διάσπαση   του  ενιαίου  Δήμου  Κεφαλονιάς, που δημιουργήθηκε με το Σχέδιο «Καλλικράτης» ( νόμος 3852/2010) και τη δημιουργία τριών Δήμων .

       Έτσι το αυτοδιοικητικό τοπίο στη Κεφαλονιά διαμορφώνεται πλέον ως εξής: 

  1. Δήμος Αργοστολίουμε έδρα το Αργοστόλι 
  2. Δήμος Ληξουρίου με έδρα το Ληξούρι 
  3. Δήμος Σάμης με έδρα τη Σάμη 

     Μια εξέλιξη που εκφράζει τον διαρκή  αγώνα και τις αγωνίες της μεγάλης πλειοψηφίας  των τοπικών κοινωνιών, ιδιαίτερα της περιφέρειας της Κεφαλονιάς, που όλα αυτά τα χρόνια έβλεπαν τις πόλεις και τα χωριά τους να μαραζώνουν, εισπράττοντας τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αναποτελεσματικότητα  του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς.

      Μια κατάκτηση που είναι συνέπεια των κομματικών συλλογικών αποφάσεών  στη Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης και στην Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή Ιονίων Νήσων, αποφάσεις που αποτέλεσαν και δικές μας προεκλογικές  εξαγγελίες στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και 2015.

      Μια  απόφαση  ιστορική για την Κεφαλονιά, που συμβάλλει στην πιο αποτελεσματική  αυτοδιοικητική λειτουργία του νησιού, στην πιο ουσιαστική αντιμετώπιση των  προβλημάτων  και που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη για όλη την Κεφαλονιά.

       Θεωρούμε ότι η επόμενη μέρα για την Κεφαλονιά και τους κατοίκους της  θα είναι μια καλύτερη μέρα. Η νέα χωροταξία της Κεφαλονιάς ανοίγει νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που οφείλουν οι πολίτες των νέων Δήμων να αξιοποιήσουν με σύνεση και ωριμότητα.

     ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 2/3/2019

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ

   ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ