Το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετέχει στην αυριανή απεργία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 21:37

Το Δ.Σ  του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου συμμετέχει στην αυριανή απεργία

Το Δ.Σ του σωματείου συμμετέχει στην απεργία στις 18/10/12. Τσακίζουν τη ζωή μας, μας αλυσοδένουν, να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, μαζικές και άμεσεςπροσλήψεις προσωπικού, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Δεν πάει άλλο, εργαζόμενοι και ασθενείς βιώνουμε την εξαιρετικά δυσμενή κατάσταση στο χώρο της υγείας. Η επίθεση συγκυβέρνησης ( ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ-ΤΡΟΙΚΑ) εντείνεται.

Μας οδηγούν μέσω των περικοπών των μισθών στη χρεωκοπία για να διασφαλίσουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί κύκλοι. Οι περικοπές δισεκατομμυρίων από την υγεία , στο όνομα του εξορθολογισμού της υγείας έφερε αβάσταχτα δεινά σε εργαζόμενους και ασθενείς .

Με τον ΕΟΠΥΥ οι παροχές υγείας περιορίζονται σε ένα ελάχιστο βασικό πακέτο και από εκεί και πέρα πληρώνει αδρά ο ασθενής , τα φάρμακα , τις εξετάσεις , τα νοσήλια των νοσοκομείων από την τσέπη του ακόμα και οι άνεργοι ,οι απολυμένοι, οι φτωχοί και οι ανασφάλιστοι.

Ταυτόχρονα σταμάτησαν κάθε πρόσληψη στο χώρο της υγείας, μείωσαν τις πενιχρές αποδοχές μας περισσότερο από 30% και ετοιμάζονται και για καινούριες και συγχρόνως μας χρωστούν δεδουλευμένα και μας αναγκάζουν να πάμε σε ασφαλιστικά μέτρα.

Δυστυχώς οι συγκυβερνήσεις , οι υγειονομικές περιφέρειες και οι διορισμένες διοικήσεις των νοσοκομείων κωφεύουν εδώ και καιρό παρά τις προειδοποιήσεις μας .

Στον τομέα της υγείας- πρόνοιας στρώνουν το δρόμο για μαζικές απολύσεις μέσω της αλλαγής των οργανισμών των νοσοκομείων. Ήδη έχει γίνει περικοπή θέσεων στο Γ.Ν.Κ. και στο νοσοκομείο Ληξουρίου που προωθείται η συγχώνευση τους σε κοινό ΝΠΔΔ. Βασικό κριτήριο τους είναι να λειτουργούν σαν επιχείρηση με όσο το δυνατό φθηνό και ελάχιστο προσωπικό που να έχει έσοδα που θα της επιτρέπει να αυτοσυντηρείται, επιβαρύνοντας όλο και περισσότερο ασθενείς και ασφαλιστικά ταμεία.

Συνάδελφοι –ισσες δεν έχουμε άλλη διέξοδο από το δρόμο του αγώνα υπερασπίζοντας όχι μόνο τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και το δικαίωμα για Δημόσια και αποκλειστικά Δωρεάν υγεία για όλους μας.
Καλούμε να συμπαραταχθούμε όλοι μαζί , να οργανώσουμε την πάλη στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, και σε κάθε χώρο δουλειάς ,να πάρουμε πρωτοβουλία « από τα κάτω» σαν Σωματείο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΕΛΛΑΠΟΡΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ                   ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ