Στέλιος Ματαράγκας: «Γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και κρίσιμες»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 13:08

Στέλιος Ματαράγκας: «Γιατί οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές και κρίσιμες»

Στις επόμενες μέρες που η τριμερής κυβέρνηση συνεργασίας του μνημονίου θα επιχειρήσει να περάσει τα μέτρα στην βουλή και πολύ περισσότερο στον λαό , οι αντιδράσεις που θα αντιταχθούν από τις αντι-μνημονιακές δυνάμεις θα καθορίσουν χωρίς υπερβολή, τις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης δεκαετίας.

Είναι φανερό, ότι αν τα καταστροφικά μέτρα περάσουν χωρίς μεγάλες δυσκολίες τώρα, οι λαϊκές δυνάμεις θα υποστούν όχι μόνο τις υλικές επιπτώσεις των μέτρων, αλλά το κυριότερο θα λυγίσει το φρόνημά τους και θα σκύψουν το κεφάλι αποδεχόμενες την μοίρα τους πλέον παθητικά.

Θα αναζητήσουν , εις μάτην, ατομικές λύσεις διαφυγής, θα επικρατήσει η μοιρολατρία και ο ραγιαδισμός και θα προσπαθήσει ο καθένας μόνος του να τα βγάλει πέρα μέσα στην ζούγκλα της φτωχοποίησης και των φτηνών εργατικών χεριών.

Αν απεναντίας, οι λαϊκές δυνάμεις καταφέρουν να συσπειρωθούν , να απαντήσουν αγωνιστικά και αποτινάξουν το μνημόνια και όλα τα καταστροφικά μέτρα, τότε θα μπούμε σε μια εποχή ανάτασης , οικονομικής και πολιτικής αναβίωσης και οι διάφοροι τοκογλύφοι κεφαλαιοκράτες θα οπισθοχωρήσουν.

Στην Κεφαλονιά όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα,ετοιμάζονται ,η Πρωτοβουλία και το Μέτωπο πολιτών , όπως και το ΠΑΜΕ για την επερχόμενη καθοριστική αναμέτρηση.
Οι μέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι καθοριστικές και θα κριθούν τα πάντα , είναι η μεγάλη ώρα του μεγάλου αντι-μνημονιακού μετώπου να δώσει επιτέλους την απάντηση ενός περήφανου λαού που δεν θα γονατίσει.

Στέλιος Ματαράγκας
Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ