Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο Δήμο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018 09:30

Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στο Δήμο Κεφαλονιάς

Από τον Οργανισμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας

     Με αφορμή  την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, ο  Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας (Ο.Κ.Α.Π.)  του Δήμου Κεφαλλονιάς,  σε συνεργασία με την Ελληνική  Ομοσπονδία για τον Διαβήτη ( (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), τον Ιατρικό Σύλλογο Κεφαλλονιάς & Ιθάκης και τον Σύλλογο Ατόμων & Φίλων με Διαβήτη Κεφ/νιάς & Ιθάκης θα υλοποιήσουν  δράσεις, που θα περιλαμβάνουν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, με στόχο την πρόληψη, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών μας.

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018, από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 το μεσημέρι, ομάδα Νοσηλευτών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» σε ειδικό «stand» στην Πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι, θα κάνει μετρήσεις σακχάρου, θα ενημερώνει τους πολίτες και θα διανέμει εξειδικευμένα έντυπα. Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί και στο Ληξούρι τις 20 Νοεμβρίου 2018 στην Κεντρική Πλατεία.  

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ασθενείς   στη χώρα μας ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο, από τους οποίους αρκετοί δεν γνωρίζουν εάν πάσχουν ή αν έχουν την τάση να αναπτύξουν διαβήτη.

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα , η πρόληψη και η σωστή ενημέρωση γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

 Η παραπάνω δράση υλοποιείται με την ευγενή χορηγία των Φαρμακευτικών Εταιρειών της  MED TRUST και της ABBOTT.

 Η δράση θα είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.  

Ο Πρόεδρος Δ.Σ

 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ