Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Ιταλών (photos)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2012 15:17

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων Ιταλών (photos)

Σε έντονη συγκινησιακό ατμόσφαιρα, τελέστηκε σήμερα το πρωί το μνημόσυνο στη μνήμη των Ιταλών πεσόντων της Μεραρχίας Aqui στην Κεφαλονιά.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Τo παρών στην τελετή έδωσαν εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας της Ιταλίας, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σωτήρης Κουρής, ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, οι οποίοι κατέθεσαν και στεφάνι, ο αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Κεκάτος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Τζόγια Γρουζή, αρκετός κόσμος, αλλά και δύο επιζώντες της Μεραρχίας Aqui στην Κεφαλονιά.

Στην τελετή συγκίνηση προκάλεσε ο λόγος του Παπά- Φωκά, ο οποίος με μοναδικό τρόπο, αναφέρθηκε στις άγνωστες πτυχές της ιστορίας και τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι Κεφαλλονίτες (ιερείς, μοναχές και λαϊκοί) ώστε να σωθούν οι Ιταλοί στρατιώτες.

Η τελετή ξεκίνησε με αγιασμό και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης, συνεχίστηκε στο Μνημείο Ιταλών πεσόντων με καταθέσεις στεφάνων και χαιρετισμό απο τους επίσημους και ολοκληρώθηκε στον «Λάκκο των Ιταλών» με κατάθεση λουλουδιών από τις αρχές, αγιασμό από τον στρατιωτικό ιερέα και λίγα λεπτά περισυλλογής. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο επιζώντων ξέσπασε σε λυγμούς μόλις ακούμπησε στη μαρμάρινη πλάκα προς τιμήν των πεσόντων Ιταλών στρατιωτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ

{phocagallery view=category|categoryid=225|limitstart=0|limitcount=0}




00 inkefalonia general ad 300X250