Με… ενστάσεις από τους γονείς, η παρουσίαση της επισκευής σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς από τις «Κτιριακές Υποδομές»

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 11:18

Με… ενστάσεις από τους γονείς, η παρουσίαση της επισκευής σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς από τις «Κτιριακές Υποδομές»

«Καλύτερα να μας αφήσετε στα κοντέινερ» είπαν γονείς του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου… 

Ενημέρωση με θέμα την «Επισκευή και ενίσχυση σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς», ήρθε να κάνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε Βασίλειος Καραγιάννης, μόνο που συνάντησε τις ενστάσεις – δίκαιες κατά πολλούς - από τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων που αναμένεται να επισκευαστούν. 

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης σε συνεργασία με τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. και αφού ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αλέξανδρος Παντελειός έκανε έναν σύντομο χαιρετισμό, δόθηκε ο λόγος στον κ. Καραγιάννη για την ανάλυση των σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς που πρόκειται να επισκευαστούν.

Ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στα σχολεία που θα επισκευαστούν με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αυτά είναι, στο Αργοστόλι το 2ο-3ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό, το Νηπιαγωγείο Λακήθρας, το Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου και το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης.

«Πλέον χρηματοδοτήθηκαν οι μελέτες και έχουν πάρει την έγκριση να γίνουν οι δημοπρατήσεις για να ξεκινήσουν τα έργα» ήταν τα λόγια του και συνέχισε: «Η ασφάλεια των σχολείων είναι απολύτως εξασφαλισμένη και ουσιαστικά θα είναι «νέα» σχολεία».

Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτησή του παρακάτω.

 

Βέβαια κατά την διάρκεια της ενημέρωσης, γονείς πήραν τον λόγο και εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για δύο σχολεία που είναι να επισκευαστούν στο Αργοστόλι.

Για το 4ο Δημοτικό και το 2ο- 3ο Γυμνάσιο

«Καλύτερα να μας αφήσετε στα κοντέινερ – Δεν μπαίνουμε στο 2ο Γυμνάσιο»

«Όσο παράδοξο να σας ακούγετε αυτό καλύτερα να μας αφήσετε στα κοντέινερ. Εκεί νιώθουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και γίνεται καλύτερα το μάθημα. Δεν θέτουμε θέμα παλαιότητας των κτηρίων, θέτουμε θέμα λειτουργικότητας. Από αυτό που μας δείχνετε, προτιμάμε τα λυόμενα. Άλλωστε με αυτά τα χρήματα θα μπορούν να γίνουν σχολεία σε λυόμενα, όπως έχουν γίνει οι ωραιότατες αίθουσες του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι, που βρισκόμαστε αυτή την στιγμή. Εμείς τα παιδιά μας δεν θα τα βάλουμε μέσα σε αυτά τα σχολεία, έστω και αν επισκευαστούν» τόνισε ο κ. Δαναλάτος πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, με τις ίδιες ενστάσεις να υπάρχουν και από τους γονείς του 4ου Δημοτικού.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν και η βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, η οποία παίρνοντας τον λόγο τόνισε πως : «Τα περισσότερα ζητήματα στα σχολεία δεν είχαν να κάνουν με την στατικότατά τους, αλλά με τις ζημιές που είχαν προκληθεί σε αυτά όπως σπασμένα δάπεδα, τζαμαρίες, κουφώματα κλπ. Τα σχολεία πάντα χρειάζονται συντήρηση και παρακολούθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα, διότι ένα δημόσιο κτήριο και ειδικά σχολεία φθείρεται πιο γρήγορα. Πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για να γίνουν δημοπρατήσεις και να ξεκινήσουν τα έργα».

Από πλευράς του Δήμου Κεφαλονιάς, το παρών έδωσαν η αντιδήμαρχος οικονομικών Σοφία Γαρμπή και ο αντιδήμαρχος Παλικής Γιώργος Κασιβέλης. Η κα Γαρμπή τόνισε πως «για να δημιουργηθεί ένα νέο σχολείο πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένη ανάγκη, ενώ ως διαδικασία είναι πολυδιάστατη και εμπλέκονται πολλοί».

Το παρών έδωσαν επίσης, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Δημήτρης Μαρκάτος, ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Λακήθρας Γιάννης Κωνσταντάτος, η Χάιδω Νικολετάτου, η οποία αναφέρθηκε στο Ραφτοπούλειο Γυμνάσιο Μεσοβουνίων και προέτρεψε τον κ. Καραγιάννη οι Κτιριακές Υποδομές να ασχοληθούν κάποια στιγμή και με αυτό ώστε να ξαναγίνει το κτήριο λειτουργικό, μηχανικοί του ΤΕΕ και κάποιοι εκπαιδευτικοί.

Με ανακοίνωσή του το ΤΕΕ τονίζει για την εκδήλωση 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την «Επισκευή και ενίσχυση σχολικών μονάδων Κεφαλονιάς». Τη συζήτηση συντόνισε ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής, Αλέξανδρος Παντελειός.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο «Γεράσιμος Αρσένης» του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Αργοστόλι, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Κτηριακών Υποδομών, Βασίλειος Καραγιάννης, παρουσίασε τις μελέτες του 4ου Δημοτικού, 2ου και 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου και του Νηπιαγωγείου Λακήθρας.

Στο δεύτερο μέρος, που ακολούθησε το απόγευμα της ίδια ημέρας, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο Ληξούρι, ο κύριος Καραγιάννης παρουσίασε τις μελέτες του Γυμνασίου – Λυκείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου. Σχετικά με το Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης, η επισκευή του οποίου χρηματοδοτείται από τη δωρεά Δούρου, δήλωσε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και δεσμεύτηκε ότι τα τεύχη δημοπράτησης πρόκειται να παραδοθούν άμεσα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ώστε το έργο να δημοπρατηθεί.

Οι μελέτες περιλαμβάνουν επισκευή και ενίσχυση των φερόντων οργανισμών των κτιρίων, καθώς και οικοδομικές εργασίες και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις έως την αποπεράτωση των κτιρίων. Ο κύριος Καραγιάννης δεσμεύτηκε για όλες τις μελέτες ότι θα δημοπρατηθούν εντός του επόμενου μήνα και ότι έως το τέλος του έτους (2018) θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες ανάθεσης.
Μετά από κάθε μια παρουσίαση, ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι των διδασκόντων, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ. Τοποθετήθηκαν η βουλευτής Κεφαλληνίας και Ιθάκης Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατσιβέλης και Σοφία Γαρμπή, καθώς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς, Δημήτρης Μαρκάτος.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο, ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας, θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας συνεπικουρώντας το έργο των αρμοδίων, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ασφαλή σχολεία για τα παιδιά της Κεφαλονιάς. Προς αυτή την κατεύθυνση ζητήσαμε τις μελέτες ώστε να γνωρίζουμε όλα τα στοιχεία των ενισχύσεων που πραγματοποιούνται στα σχολεία και να έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε όποτε κριθεί σκόπιμο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης

 

 DSC 0480DSC 0481DSC 0482DSC 0483DSC 0484DSC 0488DSC 0489DSC 0490DSC 0499DSC 0501DSC 0503DSC 0504DSC 0505DSC 0508DSC 0511DSC 0513DSC 0516DSC 0519DSC 0522DSC 0523DSC 0524DSC 0525DSC 0527DSC 0529DSC 0531




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250