Διοικητής 6ης ΥΠΕ: «Δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής του Μαντζαβινάτειου»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 17:35

Διοικητής 6ης ΥΠΕ: «Δεν υπάρχει περίπτωση αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής του Μαντζαβινάτειου»

Τι είπαν για υποστελέχωση & κτηριακό στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς 

Η επίσκεψη του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου-Ιονίων Νήσεων-Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτη Νικολόπουλου, και του υποδιοικητή  κ. Δημήτρη Κωστακιώτη, έδωσε την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι, την κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Κεφαλονιάς. 

Τόσο με την επίσκεψή τους στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, όσο και με την σημερινή στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, οι δύο άνδρες είχαν επαφές με τους διοικητές, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και κατέγραψαν τα προβλήματα και τα συμπεράσματά τους στην συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Νικολόπουλος τόνισε πως: «Ολοι θέλουμε οι θέσεις να είναι μόνιμες και σταθερής εργασίας. Υπάρχουν πολλά προβλήματα που προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, όπως είναι αυτό της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων και των νέων γιατρών. Η Κεφαλονιά και τα υπόλοιπα νησιά έχουν ένα πρόβλημα, καθώς υψηλό ποσοστό γιατρών δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν τις θέσεις που προκηρύσσονται στα Νοσοκομεία. Στα συμπεράσματά όμως από την επίσκεψή μας, μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει καμία στόχευση αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου. Μεχρι τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο με το νέο σύστημα προκηρύξεων, αναμένεται να έχουν έρθει οι γιατροί που θα στελεχώσουν το Νοσοκομείο, ενώ γίνεται προσπάθεια τους καλοκαιρινούς μήνες να στελεχωθεί προσωρινά το Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό από παραπλήσια Νοσοκομεία . Για το Αργοστόλι, υπάρχει η πεποίθηση ότι θα στελεχωθεί σύντομα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ένα τρίτο ζήτημα που εντοπίσαμε είναι η κακή κατάσταση στο κτηριακό του Νοσοκομείου Αργοστολίου, ωστόσο με τις δωρεές δύναται να λυθούν ζητήματα όπως επισκευής του κτηρίου και αντικατάστασης παλαιού εξοπλισμού».

Από την πλευρά του ο κ. Κωστακιώτης επεσήμανε πως : «Μετά από 3 χρόνια υπάρχει η δυνατότητα να προχωρήσει το κτηριακό θέμα του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και σε αυτό βοηθούν οι διάφορες δωρεές. Αυτό που είναι μεγάλο πρόβλημα και προσπαθούμε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη προθυμία από τους ιατρούς να έρθουν στην Κεφαλονιά. Πιθανότατα να τους δοθούν περεταίρω κίνητρα για να έρθουν στην Κεφαλονιά».

Γιώργος Χαλαβαζής

DSC 0518DSC 0519DSC 0520DSC 0521DSC 0522DSC 0524DSC 0526DSC 0529DSC 0532