Πλήθος πιστών στην Περιφορά των Επιταφίων στο Ληξούρι (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 00:38

Πλήθος πιστών στην Περιφορά των Επιταφίων στο Ληξούρι (εικόνες)

 

 Για ακόμη μιά χρονιά συναντήθηκαν ο Επιτάφιος του Παντοκράτορα με τον Επιτάφιο του Αγίου Νικολάου των Μηνιατών, με την Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου να παιανίζει πένθιμα εμβατήρια.

Όπως αναφέρει νωρίτερα ο Αρχιμουσικός μας Χαράλαμπος Μακρής "Οι Φιλαρμονικές μας απόψε, βράδυ Μεγάλης Παρασκευής, φορούν τα πλέον επίσημά τους και συνοδεύουν τον μεγάλο νεκρό, τον Κύριό μας, στις περιφορές των Επιταφίων. Εμβληματικά έργα του ρομαντικού ρεπερτορίου και της όπερας και έργα εξ' αρχής γραμμένα για μπάντα από γνωστούς και άγνωστους συνθέτες βοηθούν στη δημιουργία αυτού του πένθιμου κλίματος, της χαρμολύπης της αναμονής της Ανάστασης.

Η Φιλαρμονική μας απόψε θα αποδώσουν τέσσερα πένθιμα εμβατήρια: τα υπ' αριθμόν 1 & 2 του ιδρυτή της Πέτρου Σκαρλάτου, αφιερωμένα στην μνήμη του καθώς και όλων των απελθόντων αρχιμουσικών, μουσικών και μελών της Φιλαρμονικής Σχολής Ληξουρίου από το 1836 έως σήμερα, το πένθιμο εμβατήριο Dolores του Giovanni Orsomando και το παγκοσμίως γνωστό πένθιμο εμβατήριο του Frederic Chopin όπως το μετέγραψε με την χαρισματική πένα του ο αλησμόνητος Γεώργιος Περούλης.".

Δυστυχώς ασυνείδητοι πάρκαραν δεξιά και αριστερά τόσο στην λεωφόρο όσο και στην παραλιακή....

Πλήθος πιστών, περισσότερος από κάθε άλλη χρονιά, ακολούθησε το βράδυ τους δυό Επιταφίους και κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, παρουσία και των Αρχών του τόπου.

Τους Επιταφίους συνόδεψαν μαθήτριες ντυμένες Μυροφόρες. Φέτος ήταν αισθητή η απουσία του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ληξουρίου.

Ακολούθησαν οι: Βουλευτής Κεφαλονιάς-Ιθάκης κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Αντιδήμαρχος Ληξουρίου κ. Γιώργος Κατσιβέλης, Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης,ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος, και οι δημοτιικοί σύμβουλοι της παράταξής του κ. Διονύσης Αραβαντινός & κ. Διονύσης Μινέτος, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλης Ρουχωτάς, ο επικεφαλής των ΦΙΚΟ Κ. Ηλίας Παρίσης.

Η ΚΕΔΗΚΕ στο κάτω μέρος της πλατείας εφοδίαζε τον κόσμο με φαναράκια. Φαναράκια τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα και αντάμωσαν ψηλά στον ουρανό. Ο προορισμός τους νοτιοδυτικός...

Καλή Ανάσταση!

Πηγή: Lixouri.gr 

perifora epitafion lixouri6perifora epitafion lixouri11perifora epitafion lixouri13perifora epitafion lixouri18perifora epitafion lixouri23perifora epitafion lixouri24perifora epitafion lixouri27perifora epitafion lixouri28perifora epitafion lixouri29perifora epitafion lixouri41perifora epitafion lixouri57perifora epitafion lixouri66perifora epitafion lixouri74perifora epitafion lixouri78perifora epitafion lixouri80perifora epitafion lixouri83perifora epitafion lixouri86perifora epitafion lixouri90perifora epitafion lixouri94perifora epitafion lixouri97perifora epitafion lixouri108perifora epitafion lixouri109perifora epitafion lixouri112perifora epitafion lixouri115perifora epitafion lixouri117perifora epitafion lixouri121perifora epitafion lixouri122perifora epitafion lixouri124perifora epitafion lixouri132perifora epitafion lixouri142perifora epitafion lixouri144perifora epitafion lixouri149perifora epitafion lixouri165perifora epitafion lixouri171perifora epitafion lixouri180perifora epitafion lixouri188perifora epitafion lixouri189

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250