Φθινοπωρινές διαδρομές για περπάτημα: Κούταβος (Διαδρομή πρώτη)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 14:45

Φθινοπωρινές διαδρομές για περπάτημα: Κούταβος (Διαδρομή πρώτη)

Την ιδέα την έριξε ο παιδίατρος Ευάγγελος Ευαγγελάτος και σίγουρα ήταν καλή. Τι θα λέγατε να σας παρουσιάζαμε φθινοπωρινές διαδρομές μέσα στην πόλη του Αργοστολίου; Βέβαια για να σας είναι χρήσιμο το άρθρο θα πρέπει να παραμερίσετε για λίγη ώρα το αυτοκίνητο και να κάνετε έναν περίπατο. Κείμενο – Φωτογραφίες: Γιώργος Χαλαβαζής

Λίγα λόγια για το περπάτημα και τις ευεργετικές ιδιότητές του:
Περπατάτε κάθε μέρα, άλλοτε βιαστικά, άλλοτε αφηρημένα, χαμένοι στις σκέψεις σας. Άλλες φορές το συνδυάζετε με μια βόλτα στα μαγαζιά...

Το περπάτημα είναι μια ενστικτώδης, φυσική κίνηση, που όμως, γενικά αντιμετωπίζεται σαν αναγκαίο κακό για τις μετακινήσεις μας από το ένα σημείο στο άλλο.
Αλλάξτε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε το περπάτημα. Θα δείτε πολλά ευνοϊκά αποτελέσματα: είναι πανάκεια για την καρδιά, τους μυς αλλά και για την ευεξία της ψυχής.

Βήμα-βήμα γυμνάζετε τους μυς και απελευθερώνετε τα συναισθήματά σας. Πρόκειται για ένα μίγμα ευεξίας, που ενώνει τα πλεονεκτήματα του fitness και των τεχνικών ζεν. Έτσι είστε πάντα σε φόρμα χωρίς κόπο και ξαναβρίσκετε τον εαυτό σας.

Το επιβεβαιώνουν όλες οι σχετικές μελέτες, αρχής γενομένης της έρευνας της Διεθνούς Εταιρείας Καρδιολογίας: 4-5χλμ. βάδην ημερησίως, λειτουργούν προληπτικά για καρδιοαγγειακά νοσήματα. Την ίδια άποψη εκφράζει και το American College of Sports Medicine: συστηματικό περπάτημα, τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών προβλημάτων, κυρίως όσων οφείλονται στην καθιστική ζωή, την κακή διατροφή και το στρες.

Εξάλλου, το να ακούμε τον ήχο των βημάτων μας, μάς βοηθά να ξεκαθαρίσουμε τις σκέψεις μας και «κάνει καλό» στο μυαλό. Οι πιο ειδικοί σ' αυτό τον τομέα προέρχονται από την Ανατολή: για να ξαναβρούν την εσωτερική τους γαλήνη, οι δάσκαλοι του ζεν, εφαρμόζουν κάποιες τεχνικές διαλογισμού εν κινήσει.
Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε την περιπατητική διαδρομή στον Κούταβο, που φυσικά αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε και να περπατήσετε. Είναι σίγουρο πως θα σας δώσει μοναδικές εικόνες. Κάποιοι μπορούν να επιλέξουν να κάνουν την ίδια διαδρομή και με ποδήλατο που επίσης βοηθάει στη σωματική άσκηση.

 

fthinopl00001

Η διαδρομή μας στον Κούταβο ξεκινά...

fthinopl00002

Για όποιον κουράζεται υπάρχουν και παγκάκια

fthinopl00003

Είτε πρωί, είτε απόγευμα, θα συναντήσει κάποιος πολλούς περιπατητές

fthinopl00004

fthinopl00005

fthinopl00006

Κάποιοι μπορούν να κάνουν και πικ-νικ

fthinopl00007

Το τοπίο αποζημειώνει και με το παραπάνω...

fthinopl00008

fthinopl00009

fthinopl00010

Υπάρχουν και οι πάπιες που χρειάζονται... παρέα

fthinopl00011

fthinopl00012

fthinopl00013

fthinopl00014

fthinopl00015

Ο περίπατος στον Κούταβο δίνει ωραίες εικόνες...

fthinopl00016

Και σίγουρα αναγκάζει τον περιπατητή να τον ξαναεπισκεφτεί...