Δράσεις του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012 13:56

Δράσεις του Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Απόπλους»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Κεφαλονιάς – Ιθάκης «Απόπλους» με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2012-2013 άρχισε την υλοποίηση δράσεων που αφορούν εκπαιδευτικούς και μαθητές του νομού μας. Την Τρίτη 18/09/2012 στελέχη του κέντρου Πρόληψης ενημέρωσαν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή της Σάμης και της Πυλάρου. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο γυμνάσιο και λύκειο Σάμης και στο δημοτικό Σάμης και Πυλάρου, όπου με το προσωπικό των σχολείων αυτών ανταλάγησαν απόψεις και αποφασίστηκαν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο σχολικό έτος που διανύουμε. Την Πέμπτη 20/09/2012 θα πραγματοποιηθούν ανάλογες συναντήσεις με εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο και λύκειο Πάστρας και στα δημοτικά σχολεία Βλαχάτων και Πόρου.


Οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν σε όλες τις σχολικές μονάδες Κεφαλονιάς και Ιθάκης, προκειμένου να υπάρξει καταγραφή προβλημάτων αλλά και αναγκών που προκύπτουν σε κάθε περιοχή.
Το Κέντρο Πρόληψης Απόπλους συνεχίζοντας με περισσότερη ένταση τη δραστηριότητά του, υποδέχεται καθημερινά συμπολίτες μας παρέχοντας ψυχολογική στήριξη σε θέματα που αφορούν επικοινωνία στην οικογένεια, σχέσεις γονέων παιδιών, σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων όπως από το ίντερνετ αλλά και εξαρτήσεις από ουσίες, τζόγο, αλκοόλ και άλλα.
Για τους συμπολίτες μας που αισθάνονται την ανάγκη να επικοινωνήσουν μαζί μας μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 26710-27320 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή να επικοινωνούν μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όπως είναι γνωστό όλες οι υπηρεσίες του παρέχει το Κέντρο Πρόληψης είναι δωρεάν.




00 inkefalonia general ad 300X250