Ανοικτή επιστολή Σπύρου Σακαλή προς δημοτικούς συμβούλους για τα προβλήματα της υγείας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012 13:51

Ανοικτή επιστολή Σπύρου Σακαλή προς δημοτικούς συμβούλους για τα προβλήματα της υγείας

Ανοικτή επιστολή προς δημοτικούς συμβούλους για τα προβλήματα της υγείας , απέστειλε σήμερα ο Σπύρος Σακαλής.Αναλυτικά τονίζει ότι

«Όπως γνωρίζετε εδώ και αρκετό καιρό οι συνθήκες λειτουργίας των φορέων υγείας του νησιού μας παρουσιάζουν σοβαρότατα προβλήματα με οδυνηρά αποτελέσματα για τους αποδέκτες –συντοπίτες μας- αλλά και επισκέπτες της Κεφαλονιάς.

Οι ελλείψεις σε Ιατρικό, Παραιατρικό ,Νοσηλευτικό ,και διοικητικό προσωπικό που έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς έχουνε οδηγήσει σε μη λειτουργία υπηρεσιών λόγω μη επαρκούς στελέχωσης τους.

Η δωρεά ΄΄Βεργωτή΄΄παρόλο του ότι το κτίριο είναι έτοιμο να παραδοθεί δεν υπάρχει προγραμματισμός για κάλυψη ούτε μιας θέσης για την λειτουργία του που θα προσφέρει τα μέγιστα στο Νησί μας.

Η υποστελέχωση του παραρτήματος του ΕΚΑΒ εγκυμονεί κινδύνους σε όλο το 24 ωρο αφού οι λιγοστοί υπάλληλοι παρόλο το φιλότιμο που δείχνουν δεν μπορούν να καλύψουν με επιτυχία όλες τις προβλεπόμενες δυσκολίες της βάρδιας.

Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Νοσοκομείου μας(12 ακίνητα) δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα με αποτέλεσμα ακόμα και την καταπάτηση των ακινήτων και φυσικά την απώλεια τους.

Η κατάργηση και η συγχώνευση των οργανικών θέσεων των φορέων Υγείας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μηδενισμό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς δυστυχώς σταματημό και βελτίωση.

Η μη πληρωμή των δεδουλευμένων εδώ και αρκετούς μήνες (από το 2011)στους εργαζόμενους έχει δημιουργήσει προβλήματα επιβίωσης και ανασφάλειας.

Για τους παραπάνω λόγους αλλά και άλλα εξίσου προβλήματα που θα εκτεθούν στο Συμβούλιο σας, μας αναγκάζουν να ζητήσουμε την συζήτηση του θέματος ΄΄Υγεια'' πεπεισμένοι ότι αποτελεί και δική σας προτεραιότητα η συζήτηση και η πιθανή εξεύρεση λύσεων αντιμετώπισης του εξαιρετικά σοβαρού θέματος».

Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ (ΠΛΗΝ ΓΙΑΤΡΩΝ) ΣΤΟ Γ.Ν ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Σ. ΣΑΚΑΛΗΣ (Μcs)Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250