Με… σφραγίδες και υπογραφές! – Αίτημα της Χρυσής Αυγής στον Δήμο για το άγαλμα Μεταξά

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2012 14:25

Με… σφραγίδες και υπογραφές! – Αίτημα της Χρυσής Αυγής στον Δήμο για το άγαλμα Μεταξά

Τελικά η Χρυσή Αυγή φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εξαντλήσει όλα τα μέσα για να πάρει στην κατοχή της το άγαλμα του Ιωάννη Μεταξά. Και από τη στιγμή που η πρώτη της προσπάθεια να το «σηκώσει» μέσα από το παλαιό υδραγωγείο δεν καρποφόρησε αποφάσισε να ακολουθήσει άλλη οδό. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σήμερα λοιπόν το μεσημέρι αντιπροσωπεία του «πυρήνα» της Χρυσής Αυγής αποτελούμενη από τον επικεφαλή Χριστόφορο Χουρμούζη, τη Ρούλα Χαλιώτη, τον Χρήστο Δάβουλο και τον Γεράσιμο Μινέτο (τέσσερα από τα πέντε μέλη της διοίκησης του τοπικού «πυρίνα») μπήκαν στο Δημαρχείο και κατέθεσαν το αίτημα προς τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση για την παραχώρηση του αγάλματος του Ιωάννη Μεταξά, για την - όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η αίτηση- αποκατάσταση, συντήρηση και φύλαξή του σε ιδιόκτητο στεγασμένο χώρο. Το αίτημα πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και πλέον αναμένεται η απάντηση από την Δήμο.

Αναλυτικά το κείμενο του αιτήματος έχει ως εξής:

«Κύριε Δήμαρχε και λοιπά μέλη του Δ.Σ. του Δήμου,

Αιτούμεθα την παραχώρηση του αγάλματος του αείμνηστου Εθνάρχη μας Ιωάννη Μεταξά, που επί τριάντα χρόνια βρίσκεται πεταμένο και μερικώς κατεστραμμένο, ενώ παράλληλα φθείρεται ασυντήρητο κι εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, σε χώρο της δικαιοδοσίας σας στην περιοχή του Κουτάβου στο Αργοστόλι, προκειμένου να προχωρήσουμε, με δικά μας έξοδα, στη συντήρηση, αποκατάσταση και φύλαξή του σε ιδιόκτητο στεγασμένο χώρο μας, μέχρι να λάβετε απόφαση για την επανατοποθέτησή του στην αρχική του θέση, στην πλατεία του Αργοστολίου, διορθώνοντας έτσι ένα μεγάλο ιστορικό ατόπημα και αποκαθιστώντας την τιμή της Κεφαλονιάς και των Κεφαλονιτών».

Ο επικεφαλής του «πυρίνα» της Χρυσής Αυγής Κεφαλονιάς Χριστόφορος Χουρμούζης έκανε την παρακάτω δήλωση.

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες


https://www.youtube.com/watch?v=OZepMO-CsvI

 

xa00001

 

xa00003

xa00004

xa00005

xa00006

xa00007

xa00008

xa00009




00 inkefalonia general ad 300X250