Φαρμακοποιοί: Eπ’ αόριστο η άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 12:28

Φαρμακοποιοί: Eπ’ αόριστο η άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ

Την συνέχιση επ' αόριστο της άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το πλαίσιο που όρισε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισε χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος είπε η κινητοποίηση συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Υγείας λέει ότι εξοφλείται ο Μάιος και μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι δύο μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος) δεν είναι φοβερή υπόθεση, αλλά αυτό που δεν λένε είναι ότι οφείλονται στους φαρμακοποιούς 500 εκατ. ευρώ από παλιότερα.

Ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι ο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, όχι γιατί ευθύνεται ο ίδιος, αλλά γιατί δεν έχει τους πόρους.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής απέδωσε σημαντικό μέρος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην νέα τακτική των φαρμακοβιομηχάνων να ζητούν άμεση εξόφληση των παραγγελιών και επισήμανε ότι χρειάζεται να δώσουν πίστωση. Παρατήρησε, δε, ότι σε αυτήν την τακτική οφείλονται και οι πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.

TA NEA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250