Σταύρος Λυκούδης: "Υποβάθμισης συνέχεια για τα Ειρηνοδικεία Ληξουρίου και Ιθάκης"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 10:00

Σταύρος Λυκούδης: "Υποβάθμισης συνέχεια για τα Ειρηνοδικεία Ληξουρίου και Ιθάκης"

Τα δεινά του ' Καλλικράτη ΄ συνεχίζονται... Υποβάθμισης συνέχεια... Ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατέθεσε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη συγχώνευση ανενεργών ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων στην Επικράτεια. Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος 150 Ειρηνοδικεία από τα 301 των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συγχωνεύονται.

Συγκεκριμένα στη Περιφέρεια Εφετείου Πατρών, όπου και ανήκουμε συγχωνεύονται το Ειρηνοδικείο Ληξουρίου στο Ειρηνοδικείο Αργοστολίου και το Ειρηνοδικείο Ιθάκης στο Ειρηνοδικείο Σαμιαίων.

Όπως προφασίζονται συγχωνεύονται επειδή έχουν καταστεί ανενεργά ή υπολειτουργούν.

Αλήθεια, η πειθήνια κυβέρνηση της τρόικας και οι προσκυνημένοι σε αυτή, υπολογίζουν την ταλαιπωρία των πολιτών; Γνωρίζουν την υποβάθμιση που έχουν υποστεί τόσο το Ληξούρι όσο και η Ιθάκη μας με τις συγχωνεύσεις του Καλλικράτη; Μπορούν να μας εξηγήσουν πώς θα βγαίνουν πιο γρήγορα αποφάσεις από τα δικαστήρια, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο μας λείπει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικονομία;

Η αλήθεια είναι πως η τριμερής κυβέρνηση της τρόικας μας βλέπει μόνο σαν αριθμούς. Στόχο έχουν να κερδίσουν χρόνο για να ξεπουλήσουν στα αφεντικά τους τα ακίνητα-φιλέτα, τον ορυκτό μας πλούτο και την γεωστρατηγική μας θέση, το ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ, το ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Στις τακτικές τους αυτές μας βρίσκουν απέναντί τους. Δεν τους επιτρέπουμε να μας βλέπουν σαν αριθμούς, δεν τους επιτρέπουμε να μας ξεπουλήσουν και πάνω από όλα δεν τους επιτρέπουμε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα στην ΕΛΠΙΔΑ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Με εκτίμηση

Σταύρος Λυκούδης

Πολιτικός Μηχανικός

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250