Συνέχεια στην αντιπαράθεση τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Αυγούστου 2017 12:36

Συνέχεια στην αντιπαράθεση τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ καθώς το δεύτερο κόμμα δεν άφησε το γάντι να πέσει και απάντησε στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για να έρθει νέα απάντηση από το κόμμα της Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ «Υπεραμύνεται του λάθους του αμετανόητα και ατεκμηρίωτα το τοπικό ΠΑΣΟΚ»

Στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ. για τα πέντε εκατομμύρια της Περιφέρειας Αττικής αναφέρει ότι ο ανίκανος ΣΥΡΙΖΑ έκανε τρία χρόνια για μια τροπολογία και…. ζήτω ο ένδοξος Σγουρός και το περιφερειακό συμβούλιο του 2014!

ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΛΙΓΑ ΕΙΚΟΣΙΤΕΤΡΑΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΝΟΔΕ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ  ΑΠΟ ΤΗ Ν.Δ.!

ΔΙΚΑΙΩΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΜΕ «ΔΕΚΑΝΙΚΙ» ΤΗΣ Ν.Δ.!

Τόσο εμείς όσο και η κ. Δούρου έχουμε αναγνωρίσει τη συμβολή του κ. Σγουρού και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην υπόθεση των 5 εκατ.. Εσείς δεν αναγνωρίζετε τίποτα!

Παρατηρούμε, επίσης, ότι στην επίκλησή μας να μας πείτε  τι έκανε η Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουν τα νομοθετικά δεδομένα και η δωρεά να πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015, μας απαντάτε ότι δεν ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ(!) ΛΟΓΩ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ(!!) επιβεβαιώνοντάς μας πλήρως. Τον ΙΟΥΝΙΟ 2014 είχαμε αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές ενώ η Βουλή λειτουργούσε κανονικά και νομοθετούσε. Αρα μπορούσαν, αν ήθελαν... ήθελαν όμως;

ΕΛΕΟΣ! Εμείς ισχυριζόμαστε ότι τα γεγονότα δείχνουν πως η κυβέρνηση «Σαμαρά-Βενιζέλου» ούτε σκόπευε, ούτε έκανε το παραμικρό για να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο! Από πουθενά δεν προκύπτει κάτι τέτοιο!

Εσείς λέτε ότι θέλανε αλλά… δεν προκάνανε! Το λέτε βέβαια χωρίς τεκμηρίωση και φυσικά δεν ισχύει. Και δεν ισχύει διότι υπάρχει σαφής πολιτική τοποθέτηση της «ευρύτερης δεξιάς παράταξης» για στεγανοποίηση των περιφερειακών δράσεων, για περιορισμό των διαπεριφερειακών σχέσεων προκειμένου να εδραιώνεται το  πελατειακό κράτος που το κόμμα σας και η Ν.Δ. εγκαθίδρυσαν και στήριξαν.

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος – αλλά  όχι πάντως τρία χρόνια όπως ισχυρίζεται το «ΠΑΣΟΚ-ΝΔ» – για να ανατραπεί η προαναφερόμενη θεσμοθετημένη σχέση ανάμεσα στις Περιφέρειες. ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ, ΠΛΕΟΝ, ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. Και δεν έγινε από την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μόνο για την ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, αλλά και για την ΛΕΣΒΟ (2,9 εκ.) και  για την ΚΩ. Είστε υπέρ ή κατά, τελικώς, της  «περιφερειακής αλληλοβοήθειας»;

Και επειδή είναι ολοφάνερο πως η απάντησή μας σας πείραξε βαθύτατα, για να σας υποχρεώσει να εκδώσετε και δεύτερη ανακοίνωση-παραλήρημα για το ίδιο θέμα προκειμένου να μας καταγγείλετε για πολιτική αγένεια και απολίτικα επιχειρήματα, όταν είστε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, σας δηλώνουμε ότι δεν επιθυμούμε να συμβάλλουμε περαιτέρω στην επιδείνωση της κατάστασής σας  ούτε να γίνουμε θύματα των μικροπολιτικών σας επιδιώξεων!

Περαστικά σας και καλό καλοκαίρι!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ 5/8/2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

ΠΑΣΟΚ : Στο σπίτι του κρεµασµένου δεν µιλάνε για σκοινί 


Με την ευκαιρία της έλευσης στην Κεφαλονιά της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ρένας Δούρου, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. / Δηµοκρατική Συµπαράταξη εξέδωσε ένα δελτίο τύπου µε κόσµια πολιτική κριτική για την αντιδεοντολογική συµπεριφορά της κ. Δούρου, η οποία απέκρυψε ότι η απόφαση για την βοήθεια των 5 εκατ. ευρώ, προς την σεισµόπληκτη Παλλική, είχε εκδοθεί από το προηγούµενο Περιφερειακό Συµβούλιο και τον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό. Μάλιστα, την ευχαριστήσαµε ως οφείλαµε για αυτή την βοήθεια.

Η Νοµαρχιακή Επιτροπή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θεώρησε ότι έπρεπε να απαντήσει και µάλιστα µε ανοίκεια (πολιτικά;) επιχειρήµατα.

Αγαπητοί κύριοι του τοπικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μας εγκαλείτε γιατί δεν ψηφίστηκε η σχετική νοµοθετική ρύθµιση για την εκταµίευση των χρηµάτων µέσα στο 2014 όταν όλοι γνωρίζουν ότι το νοµοθετικό έργο στη Βουλή από την άνοιξη και µετά είχε σχεδόν ανασταλεί λόγω των επανειληµµένων εκλογικών αναµετρήσεων. Δηµοτικές και περιφερειακές Εκλογές, Ευρωεκλογές, εκλογή για ανάδειξη Προέδρου Δηµοκρατίας και στη συνέχεια προκήρυξη Βουλευτικών Εκλογών. Ποιος σας είπε λοιπόν ότι δεν θα ψηφιζόταν η σχετική νοµοθετική ρύθµιση; Ή έτσι σας συµφέρει να λέτε στον λαό µας, πιστεύοντας αφελώς ότι θα εισπράξετε πολιτικά οφέλη. Σε κάθε περίπτωση γιατί χρειάσθηκαν στην Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. / ΑΝ.ΕΛ. σχεδόν 3 χρόνια για να ψηφίσει αυτή την νοµοθετική ρύθµιση;

Και επειδή µας χαρακτηρίσατε δεκανίκι της Νέας Δηµοκρατίας κατά την προσφιλή σας τακτική ότι όποιος δεν σας στηρίζει είναι µε την Νέα Δηµοκρατία, δικαιούµαστε να σας απαντήσουµε: κοίτα ποιος µιλάει…

Εσείς που ως κυβέρνηση σήµερα κρέµεστε από µια χούφτα ακροδεξιών και εθνικοφρόνων βουλευτών, δηµιουργώντας µία Κυβέρνηση εξάµβλωµα, τόσο επιβλαβής για την Ελλάδα και τους Έλληνες, είστε οι τελευταίοι που θα µας χαρακτηρίσετε ως δεκανίκι της Νέας Δηµοκρατίας.

Είναι λυπηρό για τον πολιτικό µας πολιτισµό να οδηγήστε µε τόση πολιτική αγένεια σε τέτοιου είδους πολιτικά ατοπήµατα, όπως η πρόσφατη ανακοίνωση σας.

Αντιλαµβανόµενοι τα τραγικά σας αδιέξοδα, σας κατανοούµε πλήρως!!

Αργοστόλι 4/07/2017

Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Κεφαλονιάς Ιθάκης

Απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ανακοίνωση του δεύτερου για τη δωρεάν των 5εκ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής στην Παλλική

  • Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Γραφείο τύπου της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς»

Με την ανακοίνωσή της, η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Κεφαλονιάς και Ιθάκης για τα 5 εκατ. της Περιφέρειας Αττικής, σπεύδει στο «πόδι» της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας - στην οποία απευθυνόμασταν - να απαντήσει για την ανακοίνωσή μας με τίτλο «ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΓΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ», ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΣΟΚ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ «ΔΕΚΑΝΙΚΙ» ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ!

Στην ανακοίνωσή τους «ξέχασαν», βεβαίως, να αναφέρουν ότι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2014, είχαμε αλλαγές στο «τιμόνι» των Δήμων και των Περιφερειών, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ!

Αν ήθελε, λοιπόν, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να νομοθετήσει και να ανοίξουν οι «πύλες» για την εκταμίευση του ποσού των 5 εκατ., είχε όλο τον χρόνο μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 να το κάνει!

Γιατί δεν το έκανε; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ! ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΗΝ «ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑ» ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ! Είναι απλό!

Δεν αμφισβητούμε τις αρχικές προθέσεις του κ. Σγουρού, ούτε και την προθυμία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής του 2014! Μπορεί, όμως, κάποιος από αυτούς που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, να μας υποδείξει τις «νομοθετικές πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου μέχρι την στιγμή που ήρθε στα πράγματα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Μπορεί, κάποιος , να μας πει τι απαντούσαν οι Υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στις επιστολές Σγουρού για το θέμα;

ΑΝ ΒΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!

Δεν θα βρουν τίποτα!

Η αλήθεια είναι απλά αυτό που είχαμε γράψει στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας για το θέμα : ΟΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΑΔΥΝΑΤΟ! ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΩΣ... «ΧΑΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ»!

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  01/08/2017

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

  • Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Εξ’ αφορμής της πρόσφατης επίσκεψης της Περιφερειάρχη Αττικής κυρίας Ρένας Δούρου στην Κεφαλονιά για την επίδοση της επιταγής των 5 εκατομμυρίων ευρώ ως δωρεά της Περιφέρειας Αττικής προς το σεισμόπληκτο Νομό μας, θα θέλαμε να πούμε τα εξής:

α) Η απόφαση       να δοθούν τα χρήματα ελήφθη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ,

στις 4‐2‐2014, με Περιφερειάρχη τον κύριο Γιάννη Σγουρό (υπ’αριθμ. απόφαση 42/2014).

β) Παράλληλα από τον κύριο Σγουρό ξεκίνησαν όλες εκείνες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες προς την τότε κυβέρνηση ( Ν.Δ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ) προκειμένου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση  που θα επέτρεπε την εκταμίευση των χρημάτων. (ΑΠ σχετικού εγγράφου προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά 27061/6‐2‐2014).

Γ) Αυτή λοιπόν την νομοθετική ρύθμιση που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η προηγούμενη κυβέρνηση , μετά από τρία σχεδόν χρόνια καθυστέρησης , υλοποίησε η σημερινή Κυβέρνηση και μάλιστα γι’ αυτό τον λόγο επαίρεται και η κυρία βουλευτής του Νομού για τις μεγάλες και αξιόλογες νομοθετικές της παρεμβάσεις. Με αυτούς τους ρυθμούς ίσως μετά και από μια πενταετία να αρχίσουν να υλοποιούνται τα σχετικά έργα.

Δ) Κάθε βοήθεια που προσφέρεται στον τόπο μας είναι ευπρόσδεκτη και καλοδεχούμενη. Ευχαριστούμε λοιπόν την κυρία Δούρου που υλοποίησε απόφαση του προηγούμενου Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και δόθηκαν τα χρήματα στον Νομό μας. Βέβαια, οι κανόνες πολιτικής δεοντολογίας επιτάσσουν, όταν κάτι καλό γίνεται σε έναν τόπο, να αναφέρεται και ποιοι άλλοι ήταν αυτοί που συνετέλεσαν σε αυτό.

Ε) Ελπίζουμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο σε σωστές δράσεις, μελέτες και έργα που έχει ανάγκη η Παλλική.

Δεν χωράνε μικροπολιτικές συμπεριφορές και παιχνίδια σε τέτοιου είδους ζητήματα. Ας μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για την επούλωση όλων εκείνων των πληγών που άφησαν οι καταστροφικοί σεισμοί στον τόπο μας και που δυστυχώς οι περισσότερες ,ιδιαίτερα στη Παλλική, είναι ακόμη ανοικτές με αποκλειστική  ευθύνη  της  σημερινής  Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ και της Περιφερειακής και Δημοτικής Αρχής.

Νομαρχιακή επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κεφαλονιάς ‐ Ιθάκης




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250