Θεόφιλος Μιχαλάτος: "Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με πρότυπα άλλων εποχών και άλλων χωρών"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 21:04

Θεόφιλος Μιχαλάτος: "Η Δημοτική Αρχή λειτουργεί με πρότυπα άλλων εποχών και άλλων χωρών"

Συνέντευξη του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Ρ/Σ Cosmos 965

Στην εκπομπή του Cosmos 96.5 “Στα υπόγεια είναι η θέμα” με τον Δημήτρη Αλοίζο, παραχώρησε συνέντευξη ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο κ. Μιχαλάτος έθιξε πολλά ζητήματα, όπως το ζήτημα της ανάθεσης από την Δημοτική Αρχή σε ιδιωτική εταιρία της επίβλεψης του εργοστασίου αφαλάτωσης στο Αργοστόλι.

«Η Δημοτική Αρχή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο πέρασε μία προγραμματική μεταξύ του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και να γίνει διαγωνισμός και ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία για τα επόμενα έξι χρόνια και κόστος 3.780.000 ευρώ.

Για τα επόμενα έξι χρόνια όταν θα υλοποιηθεί το εργοστάσιο στον Κούταβο, μία ιδιωτική εταιρία χωρίς να βάζει λειτουργικά έξοδα, μόνο για την επίβλεψη, θα παίρνει 0,23 λεπτά ευρώ το κυβικό μέτρο νερού. Θα επιβαρυνθεί δηλαδή το νερό επιπλέον για να παίρνει μία ιδιωτική εταιρία τα χρήματα αυτά για να έχει απλά την επίβλεψη. Αυτό είναι διανοητό και λάθος. Ο δήμος μπορεί να το λειτουργήσει με πρόσληψη προσωπικού από την Κεφαλονιά με μισθοδοσία ένα - δύο άτομα.

Έτσι δεν θα επιβαρυνθεί και το νερό. Και φανταστείτε, αυτή η δημοτική Αρχή θα φύγει και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια επιπλέον ένα κόστος που θα φορτωθεί η επόμενη Δημοτική Αρχή. Αυτό είναι ένα λάθος και δεν πρέπει να το αφήσουμε να προχωρήσει... θα πρέπει να το ξαναδεί η δημοτική αρχή...».

«Μελισσάνη & Δρογκαράτη σε ημέτερους...»

«Για την Μελισσάνη είχαμε διαμαρτυρηθεί έντονα στο δημοτικό συμβούλιο. Είχαμε πει να επιλέξει η Δημοτική Αρχή τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και όχι να κάνει προσλήψεις σε ημέτερους. Είχαμε θίξει στο Δημοτικό συμβούλιο το θέμα. Υπάρχουν στην λειτουργία των σπηλαίων σκιές... και είπα πως οι παραλίες Μύρτος και Πλατύς Γιαλός να μπαίνουν μέσα...

Για μας είναι ηθικό θέμα και είμαστε υποχρεωμένοι να το πούμε, υπάρχουν άτομα που είναι μέσα μία ή δύο οικογένειες που εργάζονται και απασχολούνται στα σπήλαια

. Αν θέλει ο δήμος μπορεί να δώσει δουλεία, αν είναι 20 θέσεις, σε 20 άτομα που διαφορετικές οικογένειες. Για μένα είναι ηθικό θέμα και θα καλέσω τον Δήμαρχο να πάρει θέση».

«Τρομοκρατούν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ»

«Άρχισαν να τρομοκρατούν τους υπαλλήλους του ΙΚΑ, που απλά κάνουν την δουλειά τους. Ο δήμος λειτουργεί με πρότυπα άλλων εποχών και άλλων χωρών. Οποιαδήποτε φωνή θέλουν να την «τσακίσουν» για να μην ακουστεί... Οποιοσδήποτε πάει να αντιδράσει, πάνε και τον τρομοκρατούν, ή να τουν δημιουργούν προβλήματα... δεν υπάρχει κάτι πιο ανήθικο να τρομοκρατείς έναν υπάλληλο πάνω στην δουλειά του . Δεν μπορούν αυτές οι πρακτικές να επικρατήσουν... »

Ειπώθηκαν και άλλα πολλά και ενδιαφέροντα που μπορείτε να τα ακούσετε παρακάτω...

https://www.youtube.com/watch?v=iBlXZS6PS8I
https://www.youtube.com/watch?v=G5gxQjWoDnk
https://www.youtube.com/watch?v=P1awRR6Ekyg




00 inkefalonia general ad 300X250