Συνάντηση συλλόγων, επαγγελματιών και εκπροσώπων Δημ. Αρχής για τα προβλήματα της περιοχής της Λειβαθούς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 07:05

Συνάντηση συλλόγων, επαγγελματιών και εκπροσώπων Δημ. Αρχής για τα προβλήματα της περιοχής της Λειβαθούς

Συνταντήθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων Λουρδάτων, Βλαχάτων, Μουσάτων και Σιμωτάτων

 Το Σάββατο 20 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Βλαχάτων, με πρωτοβουλία του προέδρου του Συλλόγου “Ευκοσμία” κ. Σπύρου Μινέτου, συνταντήθηκαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων Λουρδάτων, Βλαχάτων, Μουσάτων και Σιμωτάτων, με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής για να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αντώνη Γεωργόπουλο και τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλο Μιχαλάτο, άκουσαν τα παράπονα των εκπροσώπων των συλλόγων που απαρίθμησαν τα προβλήματα των χωριών τους ζητώντας την επίλυσή τους.

Ο έχων την πρωτοβουλία της συνάντησης κ. Σπύρος Μινέτος πρόεδρος του συλλόγου ¨Ευκοσμία”, τόνισε ότι πρέπει να αναδείξουμε τα προβλήματα της περιοχής ώστε η πολιτεία να δώσει την δέουσα προσοχή για την επίλυσή τους. “Οι επιχειρήσεις δίνουν πολλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς να υπάρχει η δέουσα ανταπόδοση σε έργα” τόνισε.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βλαχάτων “Ο ΑΙΝΟΣ” κ. Χαράλαμπος Μινέτος, πρωτίστως εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απουσία επιχειρηματιών και κατοίκων από τη συνάντηση “...είναι λυπηρό που δεν έχουμε κοντά μας τους επαγγελματίες και κατοίκους” είπε, συμπληρώνοντας με νόημα ότι “έχουμε βολευτεί με το κατεστημένο”.

Δήλωσε και πάλι απογοητευμένος για την απουσία εθελοντισμού από τους κατοίκους, “..αν μόνοι κάναμε κάτι περισσότερο, θα είχε λιγότερα η δημοτική αρχή”, ενώ σημείωσε ότι επί Δημαρχίας Θεόφιλου Μιχαλάτου πηγαίναμε μπροστά, τώρα πάμε πίσω.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Σιμωτάτων “ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΡΑΧΟΣ” κ. Ευάγγελος Θωμάτος ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι πολλά, όπως ο καθαρισμός με μηχάνημα στις παραλίες των Λουρδάτων και Τραπεζάκι, οι δρόμοι και η καθαριότητα.

Ο Γεν. Γραμματέας του συλλόγου Λουρδάτων “Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ” κ. Λιβέριος Πετρίδης, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καλοκαιρινοί επισκέπτες στην παραλία του Λουρδά, με το κυκλοφοριακό να βρίσκεται ψηλά στη λίστα των προβλημάτων, έλλειψη χώρου στάθμευσης που κρίνεται απαραίτητος, πρόβλημα με την καθαριότητα στην παραλιακή, έλλειψη μικρών κάδων απορριμμάτων, δημόσιες τουαλέτες και άλλες υποδομές που είναι απαραίτητες και για την “Γαλάζια Σημαία” που έχει η παραλία του Λουρδά.

Στην συνέχεια τόνισε την ανάγκη επαναλειτουργίας του λεωφορείου που καλύπτει τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επεσήμανε επίσης, την άμεση ανάγκη να επισκευαστούν τα σκαλοπάτια στην βρύση που έχουν ξηλωθεί από τις ρίζες του πλάτανου, καθώς και τα σκουπίδια με στάσιμα νερά, εστία μόλυνσης και κουνουπιών, στο παλιό πλυσταριό που υπάρχει εκεί.

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι η κουβέντα μας δεν πρέπει να έχει τον χαρακτήρα της αντιπαράθεσης με τη Δημοτική Αρχή.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τότε που εφαρμόστηκε ο “Καλλικράτης”. “...Ο “Καλλικράτης” δημιούργησε θέματα, όταν αλλάζεις δομή δημιουργούνται προβλήματα. Δεν μπορεί ο Δήμος από το Αργοστόλι να ξέρει τι γίνεται στα χωριά” είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε το γεγονός ότι ο πολίτης έχει δίκιο να διαμαρτύρεται για τα ανταποδοτικά τέλη.

Δήλωσε την στήριξή του μέσα από Δημοτικό Συμβούλιο στον Αντιδήμαρχο κ. Κουρκουμέλη, ενώ σημείωσε ότι η παρουσία των κατοίκων και εκπροσώπων φορέων στο Δημοτικό Συμβούλιο για να αναδείξουν τα προβλήματα “...δεν είναι κακή” δίνοντας όμως την εντύπωση ότι δεν θα πετύχουν κάτι παραπάνω.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Γεωργόπουλος συμπλήρωσε ότι πρέπει να κωδικοποιηθούν τα προβλήματα και υποσχέθηκε ότι θα “πιέσει” το Δημοτικό Συμβούλιο να δοθούν λύσεις.

Ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων – Σιμωτάτων κ. Απόστολος Χαραλαμπάτος είπε χαρακτηριστικά: “...κάνω ότι μπορώ” αναφερόμενος ιδιαίτερα, στην ανασκαμένη “Πλατεία Βλαχάτων” που έχει κολλήσει η χρηματοδότηση.

Ηλίας Κουρκουμέλης

Με τη φράση “...Δεν είμαστε Θεοί, έχουμε ελλείψεις” ο Αντιδήμαρχος Λειβαθούς κ. Ηλίας Κουρκουμέλης αφού τα... άκουσε από τους φορείς, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις, αλλά μέσα από την κουβέντα βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.

Για τους επαγγελματίες είπε ότι δεν είναι αδιάφοροι “...έχω επαφή μαζί τους. Η παραλία του Λουρδά με ενδιαφέρει” είπε.
Για την απουσία κάδων μικρών σκουπιδιών στην παραλία, μας είπε ότι έχουν παραγγελθεί και θα τοποθετηθούν μόλις μπουν και οι ομπρέλες. Αυτοί δε, που θα εκμεταλλεύονται την παραλία με τις ομπρέλες “θα χρεωθούν” να φροντίζουν και το άδειασμα των κάδων.

Για την απουσία Δημόσιας Τουαλέτας, η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε διαβούλευση με επιχειρηματίες που διαθέτουν τουαλέτες με προδιαγραφές της “Γαλάζιας Σημαίας”, για να τις διαθέτουν και για το κοινό.

Το μηχάνημα που καθαρίζει την άμμο στις παραλίες και βρίσκεται τώρα στη Σκάλα, κρίνεται ακατάλληλο για την παραλία του Λουρδά γιατί έχει χαλίκια.
Υπάρχει ο κωδικός και η μελέτη με προϋπολογισμό 950 χιλιάδες για την αναμόρφωση της παραλίας του Λουρδά, με φωτισμό, παγκάκια, δένδρα και συνέχιση στηθαίου μέχρι το “Κλιμάτη”.

Όσον αφορά την παραλία στο Τραπεζάκι που είναι γεμάτη φύκια, “...η παραλία αυτή δεν είναι ευθύνη του Δήμου, δεν αποδίδει τίποτα στο Δήμο” τονίζοντας το γεγονός ότι για να μεταφερθούν τα φύκια χρειάζονται 40 χιλιάδες!

Για το δρόμο στον “Παλιόφουρνο”. “Ήταν στα κακά του χάλια, προσπαθούμε να είναι καθαρός” σημείωσε, ενώ για το δρόμο στο “Μελαγκάδι” είπε ότι το θέμα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε συνεννόηση με το Δασαρχείο να χαρακτεί νέος δρόμος.

Τα σκαλοπάτια στη βρύση του Λουρδά έχουν δοθεί σε εργολάβο και θα γίνουν άμεσα υποσχέθηκε, ενώ όσον αφορά τα λιμνάζοντα νερά και τα συσσωρευμένα σκουπίδια στο παλιό πλυσταριό μας είπε ότι θα ανοίξουν δίοδο να φεύγουν να νερά και θα σκεπαστεί και πάλι με σκεπή για να ξαναγίνει όπως ήταν παλιά το στέγαστρο.
Για το καλοκαιρινό δρομολόγιο του λεωφορείου έριξε το μπαλάκι στο ΚΤΕΛ, “Το ΚΤΕΛ θά έπρεπε να είχε υιοθετήσει την γραμμή, πιστεύω ότι θα μπορούσε να είχε κάνει βιώσιμη τη γραμμή”.

Στην καθαριότητα δήλωσε ότι “...πάμε καλά”, εκφράζοντας όμως και το παράπονό του ότι οι πολίτες αφήνουν μεγάλα αντικείμενα έξω από τους κάδους. “...Ένα τηλέφωνο στο Δήμο πότε θα έλθει να τα πάρει για να τα βγάλουμε έξω. Μη δίνουμε αυτήν την εικόνα στους επισκέπτες”.

Παιδική χαρά στα Λουρδάτα

Για τις παιδικές χαρές μας πληροφόρησε ότι ο Δήμος μπορεί να κάνει μία παιδική χαρά το χρόνο ανα Δημοτικό Διαμέρισμα. Αυτή τη χρονιά θα γίνει η παιδική χαρά στα Λουρδάτα και συγκεκριμένα στο π. Δημοτικό Σχολείο και η επόμενη στα Βλαχάτα.

Τέλος έδωσε συγχαρητήρια στο συλλόγους και ιδιαίτερα σ' αυτούς που ασχολούνται με τα κοινά.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων συμφώνησαν να κωδικοποιήσουν και ιεραρχήσουν τα προβλήματα της περιοχής, να υποβληθούν στη Δημοτική Αρχή, με την ελπίδα ότι δεν θα μείνουν στα λόγια.

Ας το ελπίσουμε!

Λιβέριος Πετρίδης

Lourdas.gr 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250