Δυο συλλήψεις σε Κεφαλονιά και Λευκάδα για βεγγαλικά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017 13:44

Δυο συλλήψεις σε Κεφαλονιά και Λευκάδα για βεγγαλικά

Κατασχέθηκαν συνολικά (1096) κροτίδες, (22) παιδικά αθύρματα, (136) καψύλλια πυροδότησης φωτοβολίδων από πιστόλι και (8) πιστόλια φωτοβολίδων.

Σε εξέλιξη οι στοχευμένοι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων και βεγγαλικών στα Ιόνια Νησιά, εν όψει των εορτών του Πάσχα

 

Από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, ενόψει των εορτών του Πάσχα, υλοποιούνται ειδικές δράσεις, που στοχεύουν την αντιμετώπιση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης κροτίδων και βεγγαλικών.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών, πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι, για την αποτροπή παράνομης διάθεσης σε ανήλικους πυροτεχνημάτων αλλά και τον εντοπισμό παράνομων εργαστηρίων κατασκευής αυτοσχέδιων ειδών.

Ειδικότερα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα κατασχέθηκαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις στην Λευκάδα και την Κεφαλονιά, κατά τους ελέγχους των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας, συνολικά (1096) κροτίδες, (22) παιδικά αθύρματα, (136) καψύλλια πυροδότησης φωτοβολίδων από πιστόλι και (8) πιστόλια φωτοβολίδων .

Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες (11-04-2017) το πρωί, στο Μεγανήσι Λευκάδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και του Αστυνομικού Τμήματος Ελλομένου, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι σε δύο εμπορικές επιχειρήσεις ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε να έχει διαθέσει προς πώληση, συνολικά (884) κροτίδες, (22) παιδικά αθύρματα, (136) καψύλλια πυροδότησης φωτοβολίδων από πιστόλι και (8) πιστόλια φωτοβολίδων, χωρίς να διαθέτει την σχετική άδεια.

Επιπλέον σε μια ακόμη περίπτωση στην Κεφαλονιά , χθες (11-04-2017), από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αργοστολίου, το βράδυ, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 15χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν (252) κροτίδες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κατά περίπτωση αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων τονίζεται ότι:

• Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών, χωρίς άδεια απαγορεύεται.
• Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
• Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
• Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
• Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
• Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων, θα συνεχισθούν καθ όλη την διάρκεια την εορταστικής περιόδου.