Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 09:33

Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου Ληξουρίου

Την 29/3/2017 συνήλθε το νέο ΔΣ και συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής


Γεώργιος Γερουλάνος, Πρόεδρος
Διονύσης Γαλιατσάτος, Αντιπρόεδρος,
Διούσης Κατερέλος, Γ. Γραμματέας
Σταύρος Λυκούδης, Ταμίας και
Λεφτέρης Γρηγοράτος, Κατσαϊτη Ελπίδα, Παρασκευή Σαμίου μέλη.

Αναπληρωματικά μέλη είναι: Κατσαϊτη αννα, Μοσχονά Αριαδνη και Γεράσιμος Τρομπέτας.

Πρώτο μέλημα του νέου ΔΣ ήταν να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ. Δημήτριο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Δρακουλόγκωνα για το θέμα του Κληροδοτήματος Λιβιεράτου. Διευκρινίστηκε ότι πολύ βασικό θέμα αποτελεί η διαχείριση των χρημάτων του Κληροδοτήματος τα οποία είναι κατατεθημένα ΑΤΟΚΑ!! Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Στο Θέμα αυτό ο Μητροπολίτης κκ. Δημήτριος εκφράστηκε σταθερά θετικά
• Ο κ. Δρακουλόγκωνας διευκρίνησε τα εξής: 1). Πρόεδρος του Κληροδοτήματος μετά τις αλλαγές που επήλθαν στον «Καλλικράτη» ορίζεται ο Δήμαρχος Κεφαλληνίας κ. Αλ. Παρίσης. 2) Παραμένει φυσικά ο μητροπολίτης κκ. Δημήτριος, 3). Στην θέση του Περιφερειάρχη έχει ορισθεί αρμοδίως ο κ. Δρακουλόγκωνας. 4). Στο ΦΕΚ ορίζεται ο Διοικητής του Μαντζαβινάτειου. Εφ’ όσον δεν υπάρχει Διοικητής συμμετέχει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Αργοστολίου, εν προκειμένω ο κ. Βιβλάκης. 5). Εκ μέρους του Μαντζαβινάτειου συμμετέχει ο Διευθυντής Υπηρεσίας ιατρός κ. Γεώργιος Κουρής.

• Το Συμβούλιο συγκαλείται από τον Δήμαρχο ως Πρόεδρο. Λογω απουσίας του εκτός Ελλάδος αναμένεται να συγκληθεί το Συμβούλιο το συντομώτερο δυνατόν.

Συζητήθηκε και το θέμα της «αντισεισμικής θωράκισης» του Νοσοκομείου. Ως γνωστό εχει εγκριθεί το ποσό των Ε=5.000.000,00 το οποίο παραχωρείται από την Περιφέρεια Αττικής. Από το ποσό αυτό έχει ήδη εγκριθεί από την ΠΙΝ το ποσό των Ε=1.650.000,00 για την αντισεισμική θωράκιση.

Εμπόδιο στην ολοκλήρωση αυτής της χορήγησης είναι η απαίτηση του δημοσίου της καταβολής φόρου δωρεάς!!! Η περιφέρεια πασχίζει να λύσει αυτόν τον γρίφο ώστε να ελευθερωθεί το ποσό και να ολοκληρωθεί το έργο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι προσπάθειες του κ. Δρακουλόγκωνα θα έχουν σύντομα επιτυχία και αναμένουμε τα αποτελέσματα.

Για το ΔΣ:

Γ. Χρηστοπούλος-Γερουλάνος          Διον. Κατερέλος

Πρόεδρος                                         Γ. Γραμματέας




00 inkefalonia general ad 300X250