Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Η Ελλάδα πρώτη στην έγκριση επενδυτικών έργων του Σχεδίου Γιούνκερ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Οκτωβρίου 2016 11:07

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου: Η Ελλάδα πρώτη στην έγκριση επενδυτικών έργων του Σχεδίου Γιούνκερ

Η Ελλάδα πρώτη στην έγκριση επενδυτικών έργων του Σχεδίου Γιούνκερ μετά τις 5 μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε.

 
Την πρώτη θέση μαζί με το Βέλγιο και αμέσως μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. (Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία), κατέχει η Ελλάδα σε εγκρίσεις και υπογραφές δανείων για επενδυτικά σχέδια στο πλαίσιο του Σχεδίου Γιούνκερ (State of play, July 2016, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Όμιλος Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων - ΕΤΕπ).

Ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 533 εκατ. ευρώ σε πέντε έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις ύψους 854 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει περισσότερες από 700 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τα παραπάνω στοιχεία κατέθεσε σήμερα στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Μανιάτη. 

Ο κ. Σταθάκης περιέγραψε αναλυτικά τις βασικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την μέγιστη αξιοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ από την Ελλάδα, οι οποίες ήδη αποδίδουν καρπούς.

Τέλος, υπογράμμισε το ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς την ελληνική οικονομία που εκπέμπουν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις.   Από το Γραφείο Τύπου​


Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ