“ΒΑΣΟΣ-Κ” | Θετικό το πρόσημο στην γραμμή Ζακύνθου – Πεσάδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016 12:25

“ΒΑΣΟΣ-Κ” | Θετικό το πρόσημο στην γραμμή Ζακύνθου – Πεσάδας

Θετικό ήταν το πρόσημο στην κίνηση που παρουσίασε μέχρι σήμερα και η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλλονιάς. Το πλοίο “Βάσος Κ”, που εκτελεί καθημερινά δύο δρομολόγια, μετέφερε αρκετό κόσμο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η κίνηση στη γραμμή δεν επιτρέπει κάτι παραπάνω από συγκρατημένη αισιοδοξία και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους λιγότερους έλληνες που επέλεξαν φέτος να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας και κατ΄ επέκταση να επισκεφτούν και το γειτονικό μας νησί. Όσον, δε, αφορά του ξένους, τόσο ο αριθμός τους, όσο και εκείνος των λεωφορείων πουθ τους μετέφεραν ήταν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Δρομολόγια και τιμές
Να σημειώσουμε πως το πλοίο “Βάσος Κ”, θα συνεχίσει τα δρομολόγιά του μέχρι και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 τα οποία είναι δύο κάθε ημέρα, ήτοι στις 8 πμ και 18.00 μμ από Πεσσάδα και 9.45πμ και 19.45μμ από Άγιο Νικόλαο. Σε ότι αφορά τις τιμές, αυτές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων πέντε χρόνων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Οι εκτιμήσεις
Η κίνηση που παρουσιάζει η πορθμειακή γραμμή από τον Άγιο Νικόλαο Βολιμών προς την Πεσσάδα της Κεφαλονιάς, κάθε χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερη. Αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στους ξένους επισκέπτες που εντάσσουν στο πρόγραμμα των διακοπών τους και το γειτονικό νησί, ενώ σημαντική αν και διαφοροποιημένη κάθε χρονιά είναι και η παρουσία των ελλήνων τουριστών.
Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για φέτος ο κ. Χιώνης επεσήμανε πως “η εικόνα σε ότι αφορά τις κρατήσεις ήταν αισιόδοξη ενώ διαπιστώθηκε ένα έντονο ενδιαφέρον γενικά για το νησί. Και μάλιστα εάν όλα πάνε καλά και δεν γίνουν εκλογές ή άλλα ζητήματα που προκαλέσουν αστάθεια τοτε θα εξελιχθούν ομαλά μέχρι το τέλος της σεζόν. Από εκεί και πέρα η γενικότερη οικονομική κατάσταση έχει οδηγήσει τους έλληνες να μειώσουν αν όχι σταματήσουν να κάνουν διακοπές. Αυτό το διαπιστώσαμε από τον Αύγουστο που ήταν ο κατεξοχήν μήνας διακοπών για τους έλληνες”.

30 χρόνια στη γραμμή
Ο κ. Χιώνης, εξέφρασε στην εφημερίδα μας την ικανοποίησή του για αυτό το γεγονός καθώς τα πράγματα πάνε καλά σε σχέση με πέρυσι. “Το πλοίο ανήκει στην Κοινοπραξία πλοίων Αργοστολίου και Ληξουρίου, και εξυπηρετούμε τη γραμμή επί 30 χρόνια. Παρά την αύξηση του Πρωτοκόλλου, το επιβατικό κοινό που ενδιαφέρεται να ταξιδέψει θα πρέπει έγκαιρα να κάνει κράτηση θέσης στα κεντρικά πρακτορεία και μόνο επί της οδού Λομβάρδου στην πόλη”, πρόσθεσε ο κ. Χιώνης. Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό, τους τουρ-οπερειτορ, τους επιχειρηματίες του τουρισμού και όλους όσοι στηρίζουν τη συγκεκριμένη γραμμή.

ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




00 inkefalonia general ad 300X250