Γιορτάζει η Σάμη! Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 13:32

Γιορτάζει η Σάμη! Με μεγαλοπρέπεια η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας (εικόνες + video)

Η πόλη της Σάμης γιορτάζει! Με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέστηκε την Τρίτη 23 Αυγούστου το βράδυ, η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Γλυκοφιλούσα Θεοτόκος.

Πλήθος πιστών, βρέθηκε στον Ιερό Ναό Κοίμηση της Θεοτόκου στην Σάμη, και συνόδευσε την εικόνα μαζί με πλήθος ιερέων από όλη την Κεφαλονιά.
Την λιτάνευση της εικόνας λάμπρυναν οι ιεροψάλτες, αλλά και η Φιλαρμονική Σάμης της ΚΕΔΗΚΕ «Θέμος Αμούργης» , καθώς την συνόδευσαν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής της. Την εικόνα της Παναγίας σήκωσαν οι άνδρε του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλσαμάτων " Ο Βάλσαμος", με τις κοπέλες να συνοδεύουν. 

Θερμά λόγια αγάπης για την Παναγίας μας από τον αρχιμανδρίτη π. Φώτιο Γαβριελάτο, στο κήρυγμά του στην κεντρική πλατεία κατά την διάρκεια της ιεράς παράκλησης. Με χαρά είδαμε και τον αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, να συνοδεύει την εικόνα της Παναγίας, έχοντας επιστρέψει γερός και δυνατός μετά την περιπέτεια της υγείας του.

Το παρών στην εορτή της πόλης της Σάμης, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας, από την Δημοτική Αρχή, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο αντιδήμαρχος Ελειού Νίκος Παπαδάτος, ο αντιδήμαρχος Πυλάρου Μάκης Αλυσανδράτος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ Άγγελος Κωνσταντάκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του Διονύση Αραβαντινό, Θόδωρο Φλωράτο, Διονύση Μινέτο, επίσης το παρών έδωσε ο πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λακήθρας Γιάννης Κωνσταντάτος, ο τοπικός σύμβουλος Γριζάτων Ηλίας Κόκκαλης, ο σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Σάμης Ζήσιμος Βαγγελάτος και πολλοί άλλοι.

Και του χρόνου!

Γιώργος Χαλαβαζής

Παρακάτω εικόνες και video

 


Ετικέτες: