Συγκίνηση και ενθουσιασμός στην 1η Γιορτή Παλιού Χωριού Πουλάτων

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016 05:34

Συγκίνηση και ενθουσιασμός στην 1η Γιορτή Παλιού Χωριού Πουλάτων

Συγκίνηση και ενθουσιασμός. Αυτές είναι οι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν τα όσα ζήσαμε εχθές το βράδυ όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο προσεισμικό χωριό των Πουλάτων, στην 1η Γιορτή Παλιού Χωριού.

Συγκίνηση, καθώς δώσαμε ζωή μετά από 63 ολόκληρα χρόνια σε ένα χώρο που συνδέεται με τις ιστορικές μας μνήμες. Στο χώρο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μόχθησαν οι γονείς και οι παππούδες μας και που τόσο βίαια κατέστρεψαν οι μεγάλοι σεισμοί. Και ενθουσιασμός, καθώς παρότι ήταν η πρώτη δειλή προσπάθεια, όλοι έμειναν ευχαριστημένοι γιατί διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους. Και ήταν όλοι εκεί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της νεολαίας. Μικροί και μεγάλοι. Το χθες, το σήμερα και το αύριο του χωριού μας. Αλλά και πολλοί επισκέπτες σε μια συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η 1η Γιορτή Παλιού Χωριού ξεκίνησε ως μια ιδέα 2-3 ανθρώπων και εξελίχθηκε σε συλλογική προσπάθεια όλων σχεδόν των χωριανών. Για αυτό αξίζει να αποδοθούν τα εύσημα στους εθελοντές που καθάρισαν, διαμόρφωσαν και φωταγώγησαν το προσεισμικό χωριό, στον Πολιτιστικό Σύλλογο για τη στήριξη που παρείχε, στις επιχειρήσεις των Πουλάτων για τις προσφορές τους, στις γυναίκες του χωριού για τα υπέροχα φαγητά και γλυκά που ετοίμασαν και σε όλους όσοι βοήθησαν με όποιο τρόπο ο καθένας μπορούσε για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Τέλος, στο κ. Άγγελο Βινιεράτο για την ευγενική παραχώρηση του χώρου και την προσπάθεια που κάνει για την ανάδειξη του προσεισμικού μας χωριού.

Η γιορτή ξεκίνησε υπό τους ήχους καντάδων και καλωσόρισμα από εκπρόσωπο της νεολαίας. Ακολούθησαν ο μοναδικός Γεράσιμος Κοψαχείλης που με το βιολί του μας παρέσυρε στους ρυθμούς της Κεφαλλονίτικης μουσικής, η καταπληκτική Ορχήστρα με το Σπύρο Μανωλάτο, το Βασίλη Μελίνη και τη Νικολέτα Λίνα που μας χάρισαν όμορφες στιγμές με παραδοσιακά, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια, αλλά και τραγουδιστές από τα Πουλάτα που έδωσαν το δικό τους στίγμα στη βραδιά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ με επίσης χωριανούς μας DJ's που διασκέδασαν τον κόσμο με κομμάτια από τη σύγχρονη ελληνική μουσική σκηνή.

Ήταν μια πραγματικά υπέροχη εκδήλωση, για αυτό και ελπίζουμε όλοι η "Γιορτή Παλιού Χωριού" να γίνει θεσμός αλλά και σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα των Πουλάτων και γιατί όχι της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: www.poulatakefalonias.gr


Ετικέτες: