Ο Γιάννης Κρούσος δίνει συνέχεια στην υπόθεση με τον σταλακτίτη της Δρογκαράτης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2016 10:38

Ο Γιάννης Κρούσος δίνει συνέχεια στην υπόθεση με τον σταλακτίτη της Δρογκαράτης

Κάποιος μπορεί να πει ότι «την ώρα που πουλιέται φτηνά η πατρίδα και οι ζωές των ανθρώπων της, εσύ γιατί ασχολείσαι με ένα πετραδάκι»;

Όταν ένα κακό περιστατικό πέφτει στην αντίληψη ενός πολίτη και, με πολύ προσοχή -για να μη θίξει πρόσωπα και θεσμούς- το καταγγέλλει, περιμένει, απ’ αυτούς, άμεση και αποτελεσματική αντίδραση.

Αντ’ αυτών, το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο από τρίτους και οι αρμόδιοι, «μετά από έρευνα», αρνήθηκαν την ύπαρξη τέτοιας κατάστασης και συμπλήρωσαν τη διαπίστωση με τη φράση «όποιος έχει στοιχεία να πάει στη δικαιοσύνη».

Το έκαμα και αυτό και το πρώτο πράγμα που άκουσα από την αρμόδια δικαιοσύνη ήταν ότι «για να παραληφθούν τα στοιχεία πρέπει να μεταφραστούν». Εγώ παρέδωσα τα στοιχεία, αμετάφραστα. Η δικαιοσύνη, ας μη συνεχίσει να χάνεται στη μετάφραση.

Τέλος, όταν έγινε η καταγγελία, ενώ η πλειοψηφία των μέσων και των πολιτών αντέδρασε, όπως θα έπρεπε, μια μικρή ομάδα «πνευματικών» ανθρώπων έσπευσε να αμφισβητήσει την καταγγελία.

Θα αποφύγω σχολιασμούς και θα συνεχίσω.

Πρόθεση μου ήταν και είναι να σταματήσει το κακό κι όχι να τιμωρηθούν κάποιος ή κάποιοι. Δεν είμαι σίγουρος, αν οι αρμόδιοι έχουν την ίδια πρόθεση(Μακάρι, να διαψευστώ).

Κατόπιν όλων αυτών, δημοσιοποιώ όσα έπεσαν στην αντίληψη, δίχως να κρύψω κάτι, όπως έκαμα την πρώτη φορά, από σεβασμό σε θεσμούς και πρόσωπα και με την ελπίδα ότι θα πράξουν τα δέοντα.

1. Η δική μου «έρευνα» λέει ότι η αγοραπωλησία σταλακτιτών είναι γνωστή και σε άλλους.
2. Κοινοποιώ απόσπασμα γραπτής συνομιλίας με την τουρίστρια που ανάρτησε την εικόνα ενός σταλακτίτη, αγορασμένου στη Δρογκαράτη. Η μετάφραση, από τα αγγλικά, έχει ως εξής.

Εικόνα πρώτη:

«Που αγοράστηκε ο σταλακτίτης; - Στο σπήλαιο Δρογκαράτη 4/6/2016 2. Γιατί νόμιζα ότι ήταν νόμιμο; - Γιατί πριν δύο χρόνια ήμουν στο σπήλαιο Grotte Kastellana στην Ιταλία και εκεί υπήρχαν πολλά μαγαζιά με σουβενίρ με ορυκτά σαν αυτό. 3. Ο άνθρωπος που το πούλησε είχε μόνο ένα κομμάτι που μου έδωσε αλλά δεν είμαι βέβαιη ότι δεν είχε περισσότερα. 4. Το πήρε από κάπου πίσω του. Δεν θυμάμαι ακριβώς. Και είπε: "Σταλακτίτης. Τρία ευρώ". 5. Ίσως να μπορώ να θυμηθώ μερικές λεπτομέρεις... Νομίζω ότι δεν ήταν ψηλός και δεν ήταν νέος. Ίσως μεταξύ 45-60; 6. Ήταν όρθιος και ρωτούσε τους τουρίστες τι γνωρίζουν για τα σπήλαια και αν έχουν κάποιες ερωτήσεις. 7. Δεν με κάλεσε, απλά πέρασα από δίπλα όταν άρχισε να μου μιλάει».
Εικόνα δεύτερη(με λάθη ορθογραφίας και πληκτρολόγησης εκ μέρους μου):

«Γ.Κ.: Ευχαριστώ για την απάντηση και τις πληροφορίες... Ο.Ζ.: Κανένα πρόβλημα. Άρχισα να αισθάνομαι άσχημα που αγόρασα τον σταλακτίτη... Γ.Κ.: Μην ανησυχείτε. Αν δεν μας λέγατε το περιστατικό, πολλές άλλες ζημιές θα γίνονταν στο σπήλαιο. Το πρόσωπο βρισκόταν μέσα στη σπηλιά; Ο.Ζ.: Ναι, αυτός ήταν μέσα στη σπηλιά και νομίζω ότι δεν ήταν τουρίστας. Αλλά η μεγάλη ομάδα τουριστών ήρθε μετά και εκείνη τη στιγμή ήταν μόνο λίγος κόσμος στο σπήλαιο».

Η τρίτη εικόνα είναι η αφορμή της καταγγελίας μου.

Επειδή από κάποιους αμφισβητήθηκε και η τουρίστρια, θέλω μόνο να πω ότι από τα σχόλια φίλων της, είδα ότι πρόκειται για γνωστή συγγραφέα της Ρωσίας.

Αυτή η δημοσιοποίηση γίνεται, για να φοβηθούν κάποιοι και να σταματήσουν.

Γιάννης Κων. Κρούσος

Φαρακλάτα Κεφαλονιάς, 15/7/2016

001a001b001c




00 inkefalonia general ad 300X250