Εργατικό Κέντρο: Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου την Πέμπτη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 09:13

Εργατικό Κέντρο: Σύσκεψη στο Νοσοκομείο Αργοστολίου την Πέμπτη


Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, στα πλαίσια της Επιτροπής Αγώνα Φορέων, καλεί τα σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομεα, τους εργαζόμενους στο κλάδο της Υγείας, σε Σύσκεψη την Πέμπτη 9 Ιούνη στις 8.00μμ στην αίθουσα του Νοσοκομείου.

Η κατάρρευση των δόμων υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη το επικείμενο κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου, η αποψίλωση του Νοσοκομείου Αργοστολιού, τα κλειστά και αποδυναμωμένα Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία, η εμπορευματοποίηση της Υγείας, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στις δομές υγείας και οι συνεχόμενες αλλαγές καθηκόντων, είναι αποτέλεσμα της πολίτικης διαχρονικά των κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχει βάλει και τη δική της σφραγίδα στο έγκλημα απέναντι στο λαό, αφού αντιμετωπίζει το δικαίωμα στην υγεία σαν εμπόρευμα, σαν πεδίο κερδοφορίας των ομιλών του κλάδου.

Η στήριξη της κερδοφορίας και της ανάπτυξης του κεφαλαίου, υπηρετούν τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημοσίων νοσοκομείων, του ΠΕΔΥ, των κέντρων υγείας και των προνοιακών ιδρυμάτων. Γι 'αυτό ετοιμάζουν την αξιολόγηση, νέες περικοπές στους μισθούς, δεν έχουν διάθεση ούτε για 1 ευρώ για να προληφθούν μόνιμοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί, να στελεχωθούν τα αγροτικά ιατρεία που έχουν μείνει τα μισά από αυτά που ήταν ενταγμένα στο ΙΚΑ και στον ΕΟΠΥΥ και τα αλλά που θα κλείσουν στη πορεία.

Στον αντίποδα αυξάνονται οι πληρωμές στην υγεία και Πρόνοια, και οι εισφορές. Γι ' αυτό έρχονται νέες περικοπές στη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, που θα τα πληρώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώμματα.

Μονόδρομος για το λαό η σύγκρουση της στρατηγικής του κεφαλαίου για αποκλειστικά δημόσια υγεία για το λαό.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ

1.Στηρίζουμε την Πανυγειοκονομική Απεργία, την Τετάρτη 8 Ιούνη.
2.Δινουμε το παρόν στη Παράσταση Διαμαρτυρίας του Σωματείου Συνταξιούχων, την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 9.00πμ στο νοσοκομείο Αργοστολιού.
3.Οργανωνουμε την κάθοδο του λάου της Κεφαλονιάς, σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αθήνα 29 και 30 Ιούνη.

Δ.Σ




00 inkefalonia general ad 300X250