Σύσκεψη σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016 09:09

Σύσκεψη σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΣΚΕΨΗ του σωματείου με θέμα: « Εργασιακή περιπλάνηση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, αδιοριστία των εκπαιδευτικών και η απάντηση του κινήματος»

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ, 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης, από κοινού με την Ε.Λ.Μ.Ε. Κ.-Ι.

Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική εκπαίδευση βιώνουμε την ανεργία, την «ανακύκλωση» των εργαζομένων, τις προτάσεις για ενοικιαζόμενους εργαζομένους και στα φροντιστήρια, την αγωνία κάθε Σεπτέμβρη αλλά και όλη τη σχολική χρονιά για το αν θα υπάρχει εργασιακή απασχόληση ή όχι, την ελλιπή νομική κατοχύρωση και προστασία του επαγγέλματός μας, τη μετακίνηση σε διάφορους εργασιακούς χώρους, το κυνήγι των ενσήμων για να εξασφαλιστεί η ασφάλισή μας ή η εγγραφή στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., τις συνεχείς προς το χειρότερο νομοθετικές αλλαγές ως προς την ασφάλισή μας, την εντατικοποίηση της εργασίας, τις απολύσεις. Η κατάσταση αυτή δεν είναι τυχαία, έρχεται απευθείας από οδηγίες της Ε.Ε., του Ο.Ο.Σ.Α. και την πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Ταυτόχρονα, η συρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, τα 30άρια τμήματα, οι συγχωνεύσεις, η επί της ουσίας μη πραγματοποίηση διορισμών τα τελευταία χρόνια φράζουν το δρόμο των αδιόριστων – ελαστικά απασχολούμενων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών, προς το δημόσιο σχολείο. Επιπλέον, οι κυβερνητικές προτάσεις μέσω και της επιτροπής διαλόγου (κατάργηση πινάκων προϋπηρεσίας, διετές μεταβατικό στάδιο ακόμη και μετά την επιτυχία στον Α.Σ.Ε.Π. για να οριστικοποιηθεί ο διορισμός, υποχρεωτική μεταπτυχιακή παιδαγωγική επιμόρφωση -παρά την ύπαρξη παιδαγωγικών μαθημάτων στις πανεπιστημιακές σχολές, θέσεις κυβερνητικών βουλευτών για φροντιστήρια εντός του σχολείου από πιστοποιημένους «άριστους» εκπαιδευτικούς) - ακόμη και αν προσωρινά αποσύρονται - δείχνουν την πρόθεση να μεταφερθεί το βάρος της αδιοριστίας στον κάθε εκπαιδευτικό χωριστά και να διασπαστεί ο κλάδος, άλλοτε να βλάπτεται περισσότερο ένα τμήμα του κλάδου από μια νομοθετική ρύθμιση και άλλοτε ένα άλλο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Νέα γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε. ) σε όλους τους χώρους της ιδιωτικής εκπαίδευσης, με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για κάλυψη όλων των κενών. Κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής εργασίας. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης.
  •  Όχι στις απολύσεις, στην τρομοκρατία, στην απλήρωτη εργασία. Αρνούμαστε τις υποχρεωτικές υπερωρίες, τα τμήματα πάνω από 10 μαθητές στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών.
  •  Κατοχύρωση των αργιών και διασφάλιση του Σαββατοκύριακου.
  •   Ενάντια σε κάθε επιχειρηματική δράση στην εκπαίδευση. Ενιαία αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
  •   ΟΧΙ στο νέο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που στέλνει τους εκπαιδευτικούς στα 70 μέσα στην τάξη. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους.
  •   Δημόσια και δωρεάν υγεία, πλήρη, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους, ανανέωση των βιβλιαρίων του ΙΚΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Η κάλυψη να είναι από το κράτος με χρηματοδότηση 100% συμπεριλαμβανομένων και των οικογενειών τους.
  •  Ουσιαστική προστασία των ανέργων Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ χωρίς όρους κι προϋποθέσεις για όλη την περίοδο της ανεργίας Στοιχεία επικοινωνίας

Υπενθυμίζουμε επίσης τις ΕΚΛΟΓΕΣ του σωματείου την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΗ 2016 από τις 10 π.μ. ως τις 14.00 μ.μ στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ

Στοιχεία επικοινωνίας siekef.ith @ gmail.com

Αργοστόλι 2/6/2016

Η προσωρινή διοίκηση




00 inkefalonia general ad 300X250