Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης για το Μαντζαβινάτειο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016 11:48

Απόφαση Λαϊκής Συνέλευσης για το Μαντζαβινάτειο

Η Λαϊκή Επιτροπή Παλλικής και η Επιτροπή Αγώνα Φορέων του Νομού (ΕΚΚΙ, ΕΛΜΕ-ΚΙ, Ένωση Γονέων) χαιρετίζουν τη μαζική προσέλευση του λαού της Παλλικής που μετέτρεψε σε λαϊκή συνέλευση τη συγκέντρωση φορέων και κατοίκων για Μαντζαβινάτειο - άρση του σεισμόπληκτου. Δήλωσε τη συμφωνία του με το πλαίσιο και την προσπάθεια της Επιτροπής, διατράνωσε την απόφαση να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια για υγεία – σεισμόπληκτους, να μην περάσει ο αποπροσανατολισμός και η προσπάθεια διαίρεσης.


Η προκλητική απουσία της βουλευτή, της Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής αλλά και άλλων παραγόντων στιγματίστηκε από τους κατοίκους σαν ένδειξη στήριξης των κυβερνητικών επιλογών. Καταδικάστηκε η πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – κεφαλαίου που στο βωμό του κέρδους θυσιάζει δικαιώματα και δηλώθηκε ότι το χτύπημα της δημόσιας υγείας και πρόνοιας, η εγκατάλειψη των σεισμόπληκτων, είναι μέρος της συνολικής επίθεσης σε βάρος του λαού.

Τα αιτήματα που διεκδικούμε αποφασίστηκε να είναι:

  1. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία που να καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη στελέχωση του Μαντζαβινάτειου, του Νοσοκομείου Αργοστολίου και όλων των δομών υγείας στο Νομό. Καμία μετακίνηση ιατρικού και λοιπού προσωπικού – να επιστρέψουν πίσω όσοι μετακινήθηκαν.
  2. Μέτρα για τους σεισμόπληκτους και τα παιδιά τους – ανακατασκευή των εργατικών κατοικιών και θωράκιση όλων των δημόσιων υποδομών της περιοχής με 100% κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, ποσόστωση για τους μαθητές.
  3. Αποκλειστικά δημόσια ασφάλεια – πρόνοια.

Στο πρόγραμμα δράσης συμφωνήθηκε:

-        Να στηριχθεί η πρωτοβουλία των τοπικών Συλλόγων Γονέων και να πραγματοποιηθεί πορεία προς το Μαντζαβινάτειο το Σάββατο 21 Μάη. Συγκέντρωση 10.30 πμ στην πλατεία Ριζοσπαστών Ληξουρίου. ΚΑΛΟΥΜΕ τον υπουργό κ. Μπαλάφα, που θα παραβρίσκεται λόγω εκδηλώσεων στο Νομό, να έρθει στο Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο και να πάρει θέση στα αιτήματα που θέτουμε.

-        Να γίνει προσπάθεια για συστράτευση όλου του εργαζόμενου κόσμου του Νομού με πυρήνα την Παλλική και αιχμή τα θέματα υγείας – σεισμόπληκτων.

-        Κυριακή 22/5 8 μμ, μέρα που ψηφίζονται το μνημόνιο – «κόφτης» και τα άλλα νέα μέτρα, συμμετοχή στην πικετοφορία που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι.

-        Μαζική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο καλούμε να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο Μαντζαβινάτειο και στην υγεία στο Νομό.

-        Κλείσιμο δρόμου – πορθμείου.

-        Καλά οργανωμένη μαζική κάθοδος με λεωφορεία στην Αθήνα στις 29 - 30 Ιούνη. Καλούμε Δήμο – Περιφέρεια να βάλλουν λεωφορεία για την Αθήνα και τους συντοπίτες μας στην Αθήνα να στηρίξουν την προσπάθεια.

Ληξούρι 19/5/16

 




00 inkefalonia general ad 300X250