Σήμερα η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Αργοστολίου του ΚΚΕ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 20:44

Σήμερα η εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Βάσης Αργοστολίου του ΚΚΕ

Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Αργοστολίου του ΚΚΕ, τιμώντας τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) σας καλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει με θέμα, “Το λαϊκό διδασκαλείο και ο ρόλος του σύγχρονου εκπαιδευτικού”.

           
Το 1948 στην Πελοπόννησο ο ΔΣΕ έχει εδραιώσει την κυριαρχία του σε μια μεγάλη ελεύθερη περιοχή που καταλαμβάνει τα 2/3 την περιοχής.

            Με απόφαση της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης οργανώνεται η κυβερνητική – διοικητική λειτουργία της ελεύθερης Ελλάδας.

            Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η φροντίδα για την λαϊκή παιδεία και μόρφωση αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

            Οργανώνονται σχολεία σε κάθε χωριό ακόμη και εκεί που δεν υπήρχαν διπλωματούχοι δάσκαλοι, διορίζοντας ανθρώπους που η κατάρτισή τους τούς επέτρεπε να εκτελούν χρέη δασκάλου.

            Στο πλαίσιο επιμόρφωσης δασκάλων, αποφασίζετε η ίδρυση της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στα Τρόπαια της Αρκαδίας, γνωστή ως Λαϊκό Διδασκαλείο, που εκπαίδευσε στη βραχύβια λειτουργία της πάνω από 70 δασκάλους για να στελεχώσουν τα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας.

            Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς & Ιθάκης την Παρασκευή 20 Μαΐου και ώρα 8:00 μ.μ. με ομιλητή τον Δημήτρη Μαντζουράτο μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δ. Ελλάδας του ΚΚΕ.




00 inkefalonia general ad 300X250